Jak řídit stát a nenechat se řídit státem

boty, oblek, šipky, směr, kudy, cesta
Čas rozhodnout, jak řídit stát. Zdroj: Unslpash

Dávejme politikům jasné a závazné úkoly ať ví, jak řídit stát. Nástrojem je krajské referendum ve všech krajích. Politik se stává služebníkem státu, pokud se lid jednoznačně vyjádří.

Stát jsme my, jen jsme to v důsledku jakéhosi nedostatku pozitivní zpětné vazby na naše volby zapomněli a ti u koryt dělají vše proto, abychom si nevzpomněli. Vždyť ti politici v naprosté většině případů ani nevědí co mají dělat a co chceme, aby dělali. Jsou to zmatené figurky, které potřebují vedení aby věděli jak řídit stát. A pokud je neřídíme my, řídí je někdo jiný. Je to tak jednoduché.

Pozn.: Více o tom, kdo řídí současnou vládní a prezidentskou politiku, v čí prospěch najdete v dřívějším článku (zde).

To že mají politici před volbami nějaký program a pak se jím nijak neřídí, je jen vrcholek. Proč by se jím také řídili, když nemusí. Není pro ně nijak závazný.

Asi jako když si uděláte reklamu v televizi. Dnes běží ta, zítra zase jiná. Stejně tak rychle se po volbách změní činy z proklamovaných programů na úplně jinou agendu.

Jednoduché řešení – dejme politikům jednoznačné úkoly jak řídit stát

Stejně jako jednoduše se politici bez jasného vedení odchylují od planých slibů, je jednoduché i řešení k jejich nasměrování.

Potřebujeme jim prostě začít dávat přesné a jasně formulované instrukce tak, aby chápali, co se od nich chce. Tak aby to nemuseli vymýšlet protože to politikům doposud jaksi nešlo. A nedá se příliš čekat, že se to nějak změní.

Proto jim jako lidé, které mají zastupovat, musíme zadat přesné instrukce k tomu, jak mají v našem zájmu jednat. Aby věděli, jak řídit stát a jaká je skutečná vůle lidí, aby byl vzájemný vztah vyvážený. Už totiž víme, že „Správný vztah přináší všem zúčastněným nějakou podobu prospěchu“ (citát v motivačním obrazu zde).


Referendum s jasně zadaným úkolem jak řídit stát

Referendum, cedule, krajské referendum, přímá demokracie, jak řídit stát
Směr krajské referendum a přímá demokracie aneb jak řídit stát – zdroj Samphotostock

Za tímto účelem je nejvhodnějším nástrojem společné referendum (psal jsem již dříve zde). Víme totiž, že „V každém okamžiku máš k dispozici vše potřebné k dosažení svého cíle“ (citát v motivačním obrazu zde). Problémem však je, že politici nechtějí doposud referenda k palčivým otázkám naší země. Otázkám, na které potřebujeme znát odpověď a hledat odpovídající řešení.

Tedy je potřeba jim naše požadavky zadat jinou cestou. Tou cestou je v tuto chvíli možnost zadávat jim úkoly prostřednictvím krajských referend. V tuto chvíli krajských, které můžeme vyvolat sami vlastním přičiněním. Je to legální a zákonná cesta k zadání úkolu do státní správy. A můžeme ho vyvolat ve všech krajích v republice.

A pokud vyvoláme krajské referendum ve všech krajích a alespoň nadpoloviční většina (tedy osm) se vysloví pro daný návrh (nebo i proti), tak je výsledek tohoto referenda celostátní a pro státní správu a politiky na celostátní úrovni závazný.

Tudy tedy vede cesta k zadávání příkazů státní správě proto, aby jednala.

Politik přestává být pánem, stává se služebníkem lidu

svět, obrácení, vzhůru nohama, koule, moře, oceán, média, převácení
Stávající svět otočený vzhůru nohama. Lid už neslouží politikům, ale politici lidu aneb jak řídit stát. Zdroj: Pexels

Cesta referend je skutečně převratný přístup ke státní správě. A to je současně i největší problém ze strany politiků, protože jim to není po chuti, je to přímo proti jejich současnému fungování a nechtějí to jen tak přijmout.

Protože v tuto chvíli oni přestávají být neomezenými pány naší země, ale stávají se tím, čím ve skutečnosti jsou a to jsou služebníky státu a vůle lidí. To mají vykonávat a to je jejich úkolem, od kterého se desítky let odchylují.

Zadáním příkazu prostřednictvím referenda musí státní správa plnit. Je to i v ústavě, kterou si sami schválili. Mají plnit vůli lidu.

Ústava České republiky, článek 2, bod 1

„Lid je zdroje veškeré státní moci;“

Ano, politici si nemají vymýšlet, schovávat se, přetvařovat se ani sloužit jiným zahraničním zájmům.

Ať už zájmům EU, USA, Ukrajiny, Nato, Greendealu, WHO, NWO, IMF či jiných odnárodněných, anonymních institucí bez jakékoli reálné odpovědnosti, které kecají do všeho, nařizují všem, ale za nic nenesou odpovědnost.

Jednoznačné příkazy z lidu pro státní správu

Politici zkrátka doposud nemají ze strany nás lidí, které mají zastupovat, jednotné a jasné vedení a zadání co mají dělat.

A pak takoví lidé jako je náš nový generální prezident, fialová vláda a další jim podobní, kteří jasné vedení od zahraničních páníčků mají, se snadno dostávají vpřed. Jednají pak v zájmu těch, kterými jsou financování, kterým jsou zavázáni a jejichž přičiněním (a jejich spřátelenými organizacemi) jsou nakonec i dosazení do svých funkcí. Samozřejmě proto, aby vykonávali cizí agendu, ne tu naší.

Takže našim politikům pošleme jako lidé jasný a jednoznačný příkaz prostřednictvím referend. To aby věděli, co mají dělat. Třeba „ano, vystoupit z Evropské unie“. Víme totiž, že „úspěchu dosáhne ten, kdo v úspěch věří“ (citát v motivačním obraze zde).


Jasný příkaz rovnou na volebním lístku

Ale pokud dáte svému politikovi jasný příkaz z vůle lidu, je jasně zavázán podle takového příkazu jednat. Je to jasně vyjádřené a právně závazné přání lidí, ale dokud takové jasné a právně závazné přání od lidí nemají, nemusejí podle ničeho jednat a tak to ani nedělají. Je to koneckonců logické.

Možná by stálo za používat i volby jako referendum o přijetí jasně definovaných zákonů v rámci volebních lístků. Ano, politik dostane hlas, ale současně je zavázán uvést v platnost zákony uvedené ve volebním lístku, které si volič může zaškrtnout, že od něj chce prosadit. Tedy chceme toho a toho, aby udělal to a to.

To už je ale velká hudba budoucnosti. Je ale představitelná a člověk dokáže jen to, co si dokáže představit. Jsou ale již funkční a praktické možnosti jak řídit stát.

Co lze dělat nyní a jak začít řídit stát

Systém referend již nyní funguje (psal jsem zde). A je potřeba jej pouze použít. V tuto chvíli probíhají přípravy na vyvolání referenda k vážným otázkám naší země.

1) vystoupit z Evropské unie

2) Odvolat nevhodnou vládu na požadavek krajských referend ve všech krajích

Můžete zapojit do jejich podpory na obcanbily.cz

A stejně tak dlouho, jako se nejrůznější agendy připravovali na to, že dosadí své politiky do správných funkcí, musíme i my vytrvat v cestě, za jejich nasměrováním. Mějme přitom na paměti, že „vytrvalost přináší štěstí“ (citát v motivačním obraz zde).

— konec článku —

Dál se můžete podívat do e-shopu Motivář.cz a vybrat si z řady designových motivačních obrazů s citátem s podtitulem „denní dávka motivace a dobré nálady“. Případně se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) anebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu. A nebo si pořídit hezkou voskovou svíčku z rodinné manufaktury (zde).

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: