10 inspirativních filmů, které divákům vrátí víru v život a vlastní sny

inspirace, nápad, myšlenka, žárovka, nápady
Žárovka s novými myšlenkami. Zdroj: Pexels

10 filmů plných inspirace. Snímky diváky inspirují a pomohou obnovit víru v život. Tyto filmy podporují radost, štěstí, životní naplnění, bohatství a důvěru ve vlastní sny i pozitivní myšlení.

Smajlíci, smajlík, smailík, usměváček, radost, mezinárodní den štěstí, světový den štěstí
Usměváčci

V duchu předchozího článku Cesta mimo systém, aneb každý má moc změnit svět (psal jsem zde) nyní přesouváme pozornost od negativních pochodů kolem nás k pozitivně laděným vstupům do života v podobě 10 inspirativních filmů s pozitivním sdělením.

Je sice dobré vědět co se děje ve světě, ale negativní pochody kolem nás zároveň zaplňují naše myšlení a zabírají nám myšlenkové místo, které bychom jinak mohli věnovat radostnějším stránkám života. A účelem dnešního článku je právě obrátit pozornost k pozitivnějším stránkám života s desítkou inspirativních filmů.

Pozitiva České republiky

Zároveň tím navazujeme na dřívější články o tom, co je na České republice skvělé a na co můžeme být právem hrdí. Sepsal jsem 11 důvodů, proč je Česko skvělé místo k životu (čtěte zde), i pokračování Skvělé Česko podruhé: dalších 11 důvodů proč tu žít (čtěte zde).

Byť tyto výsady naší vlasti dostávají v posledních letech pěkně zabrat a pokud s tím jako společnost něco kloudného neuděláme, mohou vzít mnohé z nich v nedaleké době za své úplně (psal jsem zde).

Filmy, které inspirují pomáhají obnovit důvěru v život

Ať se však děje cokoli, je potřeba si udržovat dobrou náladu a víru v život jako takový i ve vlastní sny, které každý z nás máme. A je dobré také vědět, že posláním každého z nás je hledat ve svém životě štěstí a naplnění. Připomínkou toho je také Mezinárodní den štěstí, který nás každoročně čeká dne 20. března (psal jsem zde).

Sestavil jsem proto seznam 10 inspirativních a motivačních filmů, jejichž příběh vypráví právě o tom, jak se vydat na vlastní cestu životem, hledat správný směr žití, štěstí, naplnění, bohatství a také jak znovuobjevit víru v život i svůj vlastní osud.


1) Dálnice 60

Skvělý film o tom, jak se vypravit na skutečně vlastní cestu životem, poznat život, jeho kouzla i pasti a naučit se věřit své životní cestě a vlastním rozhodnutím. A přesto, že mohou na první pohled vypadat velmi naivně ba přímo hloupě, ale v konečném důsledku je jejich cílem naučit nás být sami sebou.

Hodnocení 83 %. Více na ČSFD (zde).

Celý film ke shlédnutí na Youtube zde:

2) 12 podmínek k dědictví

Snímek o tom, kterak se z rozmazleného zbohatlického mladíka stane díky poslední vůli multimilionářského dědečka vyspělý člověk s dobrým srdcem.

Pro získání svého dědictví po předcích mu totiž děd uložil splnit dvanáct podmínek, tedy spíše životních lekcí, které musí nejprve splnit a prožít, aby své dědictví mohl získat.

Hodnocení 74 %. Více na ČSFD (zde).

3) Pokojný bojovník

Mysteriózní a duchovně laděný příběh o tom tom, jak myšlenkové nastavení člověka dokáže předurčit jeho úspěch či neúspěch.

Při této cestě vstříc vlastnímu strachu a vyčištění vlastní mysli člověk získává průvodce, který mu pomáhá si uvědomit, co je správně a co je špatně. Musí se přitom vypořádat sám se sebou a vlastními obavami, které mu brání v nalezení své skutečné podstaty i v dosažení jeho cíle.

Film zároveň přibližuje situace, kdy se člověk setkává s nepřízní osudu, která mu má otevřít oči a pomoct nastoupit na cestu, která jej přivede zpět ke správnému směřování životem a k sobě samému.

Hodnocení 76 %. Více na ČSFD (zde).

4) Štěstí na dosah

S tímto filmem dojdeme až na samotnou hranu toho, co je člověk schopný zvládnout, ustát a překonat za překážky, proto aby uspěl. Stačí mít v hlavě správně nastavenou vidinu úspěchu a vytrvat přese všechno až do samotného konce, kdy se vysněný úspěch dostaví. Byť je to často dost náročné.

Hodnocení 82 %. Více na ČSFD (zde).

5) Sázka na nejistotu

Příběh o schopnosti člověka uvědomit si rozpor, najít důkazy o chybách ve finančním systému a schopnosti jít proti všem a vsadit nemalé prostředky na toto svoje poznání. Dílo je současně poučením se o tom, jak se vyrovnat s nepřízní času i okolností a dojít ke kýženému cíli i přes bolestné okolnosti. Zároveň však s uvědoměním, že zisk úzké skupiny jednotlivců může být vykoupen ztrátou mnoha lidí. I toho je dobré si být vědomi.

Je to zároveň velice aktuální téma, protože jak víme, historie se opakuje a nyní stojíme na prahu další velké ekonomické krize (psal jsem zde), takže si diváci mohou odnést i širší poučení.

Hodnocení 75 %. Více na ČSFD (zde).

6) V zajetí rychlosti

Snímek o naplňování svého životního snu. V tomto případě o překonávání rychlostních rekordů z domácí garáže kdesi na Novém Zélandu a to rovnou na největší rychlostní testovací dráze světa – solném jezeře Bonneville v americkém Utahu. Je to příběh na motivy skutečných událostí, při kterých strávil Novozélaňďan Burt Munro 40 let života zdokonalováním svého motocyklu z roku 1920.

Hodnocení 85 %. Více na ČSFD (zde).


7) Králova řeč – o překonávání překážek

Výpravný příběh o tom, jak nástupce britského trůnu musí najít sebedůvěru k mluvení před lidmi a překonávání svých nedostatků v zájmu své země. Je to také příběh o nalezení hřejivého přátelství ve studené době.

Hodnocení 86 %. Více na ČSFD (zde).

8) Yes man

Příběh o muži, který byť věčný pesimista, dostane šanci změnit svůj život k lepšímu. Naučí se přijímat výzvy života a žít svůj život. Po obdržení rady začne říkat na všechny podněty zvenčí „ano“.

To přivádí hlavního hrdinu do naprosto nových a nepředvídatelných situací, ze kterých má sice z počátku strach, ale příběh jeho života to posune správným směrem tak, že najde nejen sám sebe, ale i lásku svého života.

Hodnocení 74 %. Více na ČSFD (zde).

9) Než si pro nás přijde

Příběh dvou „nevyléčitelně“ nemocných mužů, kteří se na poslední měsíce svého pobytu na zemi rozhodnou užívat si život plnými doušky a vyzkoušet všechno to, co během svého současného života doposud promeškali. Ústředním motivem snímku je uvědomění si toho, jak člověk žije, či nežije svůj život a poznat co je pro člověka v životě to důležité.

Hodnocení 79 %. Více na ČSFD (zde).

10) Stopy

Příběh o nezbytnosti životní změny, nalezení času pro sebe a potřebné samoty v situaci, když hledáme sami sebe. Hlavní hrdinka se vydává sama v doprovodu několika velbloudů a psa napříč australskou pouští. Musí se přitom naučit věřit jak životu, tak svým zvířatům, přírodě i sama sobě a zvládnout přitom ztráty i nálezy života.

K tomuto filmu mám zvláštní osobní vztah, jelikož je obdobou mojí vlastní 3000 Km dlouhé pěší pouti přes Evropu do Santiaga de Compostela (více zde).

Hodnocení 73 %. Více na ČSFD (zde).

— konec článku —

Dál se je možné se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) a nebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu.

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: