Celosvětově řízený ekonomický kolaps se blíží

dolar, výbuch, kolaps, krach, bomba, odjištěná, zapálená, výbuch
Dolarová zapálená bomba.

Zastírací kovidový manévr připravuje půdu pro řízený ekonomický kolaps. Dluhová past států, firem i občanů se blíží s rostoucími úrokovými sazbami centrálních bank. Strategie zní naučit na nízké sazby, zadlužit a bankrotem uvrhnout do chudoby a udržovat v otroctví. Co můžeme dělat a jak se připravit?

Centrální banky po celém světě spustily celosvětově koordinovanou akci utahování monetárních kohoutků. Po bezmála patnácti letech nulových až záporných úrokových sazeb, spustily akci „řízený globální bankrot“. Jedna centrální banka po druhé začaly utahovat monetární kohoutky.

Česká republika – ČNB

Česká národní banka (čnb) zvedla základní úrokovou míru o bezprecedentních 0,75 % na 1,5 % už v říjnu 2021. V listopadu 2021 pak ČNB pokračovala a zvedla o dalších 1,25 % na 2,75 % (čtěte zde) a vyhrožuje dalším zvýšením do konce roku i dále v příštím roce.

Aktualizace k 16.1.2022. ČNB zvedla koncem prosince sazby na 3,75 % a jede dál.
Aktualizace k 3.2. 2022. ČNB zvedla úrokové sazby o 0,75 % na 4,5 % a jede se dál.
Aktualizace k 31.3.2022. ČNB zvedla úrokové sazby o 0,5 % na 5 % a jede se dál.
Aktualizace k 5.5.2022. ČNB zvedla úrokové sazby o 0,75 % na 5,75 % a jede se dál.
Aktualizace k 22.6.2022. ČNB zvedla úrokové sazby o 1,25 % na celkem 7 % s možností dalšího zvyšování.

Britská centrální banka

Například Britská centrální banka (BoE) se nechala slyšet, že se dlouho zdržovat nebude a úroky zvýší nejpozději na začátku příštího roku z 0,1 na 0,25 % a někteří členové rady už pro zvýšení hlasovali při minulém hlasování (čtěte zde).

Aktualizace k 4.8.2022Bank of England zvýšila začátkem srpna sazby nejvíce za 27 let o 0,5 % na 1,75. A to po šestým zvýšením v řadě.

Spojené státy

Federální rezervní systém, tedy tak zvaná centrální banka Spojených států – tzv. FED (byť soukromá instituce), nejprve opatrně vyzkoušela veřejnost s omezením pokračujícího balíčku tištění peněz z ničeho. Tato instituce nyní snížila tisk nových peněz o statečných 15 mld. dolarů měsíčně.

Od 15 března 2020 však FED nakupuje amerických sluhopisů vydávaných vládou USA a dalších dluhem krytých cenných papírů za 500 miliard dolarů, takže návrat na nulovou podporu by touto rychlostí trval bezmála tři roky.

Tvrdší utahování však bez debat bude brzy následovat, protože inflace se vymkla kontrole, více níže.

Aktualizace 12.8.2022: Nedlouho po publikaci tohoto článku začali soudruzi z FEDu zvedat sazby.
První zvýšení proběhlo 16.3.2022 z dlouho udržovaného pásma 0-0,25 % a to o testovacích 0,25 % do pásma 0,25 – 0,5 %.
Ke dni 4.5.2022 došlo ke zvýšení o 0,5 % do pásma 0,75 – 1 %.
K 15.6.2022 zvedli sazby o bezprecedentních 0,75 % do pásma 1,5 – 1,75 %. Ke konci července 2022 pak úrokovou sazbu zvýšili o dalších 0,75 % do pásma 2,25 – 2,5 %.

Evropa

Evropa, potažmo Evropská centrální banka zasahuje jako obvykle až poslední, když do lodi dávno natekla voda. Ale i v tomto závodě bude nejspíš dohánět také. Nemůže přeci zůstat pozadu.

Aktualizace k 12.8.2022: Po 11 letech zvedla k 21.7.2022 úrokové sazby také ECB a to rovnou všechny klíčové sazby o 0,5 %. Komerční banky si již nyní nemusejí ukládat hotovost do ECB se ztrátou -0,5 %, ale uloží si zde na 0 % výnos. Půjčit si pak od nynějška mohou místo za 0 % za 0,5 %. Současně pokračuje vykupování dluhopisů zadlužených zemí EU, které se noří stále hlouběji do dluhů a otroctví. A jede se dál.


Jak se vyvíjí inflace ve zmíněných zemích?

Česká republika

Cíl ČNB pro vytváření inflace jsou 2 %. Tedy jinými slovy očekávané chudnutí obyvatel, kteří si spoří jsou 2 %. Realita díky nízkým úrokovým sazbám a celkové monetární i fiskální expanzi (tedy tištění peněz skrze ČNB i vládu) vyskočila v říjnu 2021 na 5,8 % oproti stejnému měsíci minulý rok. Průměrná inflace za posledních 12 měsíců pak činí 3,2 % (obě čísla zdroj zde).

Aktualizace k 12.8.2022: ČR na inflační špici. Zlikvidovali jsme si hodnotu měny v červenci oproti stejnému měsíci před rokem o statečných 17,5 % (více zde). Není nad to jít ostatním příkladem…

Spojené státy Americké

dolar, měna, peníze, dolary, amerika
Americký dolar. Zdroj: Pexels.

Soukromá centrální banka spojených států, tedy Federální rezervní systém (FED) má největší vliv na udávání směru světové ekonomiky.

Předpokládaná inflace kvůli které se peníze tisknou jsou 2 % a reálná inflace pak 6,2 % v říjen 2021 (zde), což je největší nárůst inflace za posledních 30 let.

Je tak pravděpodobné, že toto utahování toku peněz do finančních i jiných trhů formou omezení nákupů sluhopisů je jen první vlaštovkou a po potvrzení současného předsedy této instituce pro další období se utahovací kolečko skutečně rozjede naplno. Takže růst úrokových sazeb dost možná stejně prudkým způsobem jako u ČNB nás všechny nejspíš nemine.

Aktualizace ke 12.8. 2022: za červenec byla US inflace 8,5 % (zde).

Evropská unie

Inflace pro země Evropy platící jednotnou měnou euro je pak za měsíc říjen 4,1 % (zdroj zde).

Aktualizace 12.8.2022: Červencová inflace dosáhla statečných 8,9 % (zde).

Velká Británie

Inflace ve Velké Británii vyskočila v měsíci říjnu na 4,2 % (zdroj zde), což je nejvýše za posledních 10 let. Britská centrální banka přitom očekává, že hodnota inflace vyvrcholí na úrovni 5 % (čtěte zde).

Aktualizace k 12.8.2022: Inflace ve Velké Británii dosáhla statečných 9,4 % a je nejvýše za 40 let (zde).

A další budou následovat

Austrálie si již také pomalu otvírá dveře k „dřívejšímu“ než očekávanému zvýšení úrokových sazeb. Čína, Japonsko a podobné země mají sice vlastní politiku, ale stejné problémy.

Tzv. Ekonomické oživení

Celé toto divadlo a sociální experiment zároveň se navíc odehrává na pozadí neustálého zavírání a omezování obchodu a služeb tzv. kvůli kovidu, ale o tom víc níže. Opravdu si někdo myslí, že dochází k ekonomickému růstu? Je to navíc vcelku ohrané divadlo.


Ano, roste inflace. A inflace roste kvůli monetární a fiskální expanzi. Monetární růst je zvyšování peněžní zásoby, tedy vytvářením nových peněz z ničeho pomocí bankovního a úvěrového systému. S každým dalším novým úvěrem se tvoří nové peníze, které doteď nebyly. Proto chtějí centrální banky nízké úroky, aby se lidé zadlužovali a vytvářeli inflaci.

Do toho máme fiskální expanzi, což je tištění peněz formou rozšiřování vládních deficitů. A jelikož obě tyto síly působí často spolu, tedy že centrální banka financuje vládní deficit, takže spokojeně roste jak zadlužení tak množství peněz v ekonomie, máme tu další tlak na inflaci.

Oboje cíleně vede k inflaci a krátkodobému stimulování ekonomiky. Tedy peníze, které do nedávna nebyly a ani bychom je nepotřebovali nyní kolují v oběhu a ředí dosavadní hodnotu peněz. Všichni uživatelé mají radost, najednou je z čistajasna víc kšeftů. No jo, ale taky vzrostou ceny všechno, takže si za těch víc peněz nekoupíte ani to, co jste si mohli dopřát předtím. Zároveň tím hodnota původních dluhů klesá. Takže hurá máme inflaci, vytloukáme klín klínem a neskončí to dobře.

Více najdete v jednoduchém výpravném videu v dřívějším článku Americký sen: Video o základním fungování finančního systému (pokračujte zde).

Kovid jako předehra

Celý současný kovidový teátr je pak jen zinscenovanou předehrou. Jeho cílem je oslabit populaci světa a zejména rozvinutých zemí se vzdělanou populací, kde lidé přemýšlejí (nebo alespoň do nedávna přemýšleli).

Toto oslabení probíhá na několika frontách současně:

Zdravotně – pomocí nebezpečného experimentálního očkování geneticky modifikujícími látkami mRNA, které lidem zlikvidují přirozenou imunitu.

vtip, král, poradce, rozděl a panuj, vidle, pochodně.
Rozděl a panuj. Zdroj: Zdraveforum.cz

Psychicky – pomocí neustávajícího vyvolávání strachu prostřednictvím lživých prohlášení v médiích a dosazených figurek na správných místech (Babiš, Vojtěch, mnozí kompromitovaní členové MeSESu (psal jsem zde), předseda České lékařské komory Kubek, předseda České vakcinologické (a soukromo-lobbystické) společnosti Chlíbek, ředitel České televize Dvořák (zde) a další). Tato hrstka vlezdoprdelků se pak snaží zlikvidovat národní soudržnost a rozštípnout společnost, tedy nás, na dva tábory a poštvat je proti sobě podle hesla „rozděl a panuj“.

Ekonomicky – pomocí vyčerpání státního rozpočtu na boj s nemocí, na kterou bez problémů působí běžné léky (více zde imunolog Karel Drbal na ČT), které mohou předepisovat praktičtí lékaři, ale nikdo z patřičných míst jim k tomu nejen nepodal instrukce, ale zároveň odmítá stát tyto léčiva proplácet, čímž si navíc zvyšuje čísla nemocných i umírajících, což vypadá pěkně pro televizní propagandu.

Současně s tím probíhá likvidace svobodných a nezávislých lidí formou útlaku a zavírání provozoven a nesmyslnými nařízeními, jejichž cílem je oslabit ekonomickou sílu těchto nezávislých obyvatel. Pochopitelně s cílem přihrát co nejvíc osob a financí do závislosti a do područí mezinárodním koncernům.

Scénář ekonomického krachu a zotročení podle fašistické Agendy 2030

Je potřeba si uvědomit, že všechny tyto věci se nedějí náhodně. Všechny tyto tlaky, které jsou na nás vyvíjeny se totiž dějí podle přesně daného scénáře. Tím je Agenda 2030 (základní info čtěte zde) a řídí jí představitelé světových firem sdružených do Světového ekonomického fóra.

Ostatně to není žádným tajemstvím. Klaus Schwab jako zakladatel a prezident zmíněného ekonomického fóra vydal knihu s názvem Velký Reset.

Je návodka jejímž cílem je zadlužit všechny (ať státy, firmy, občany) co nejvíc a pak pomocí velkého burzovně-finančně-bankovně-ekonomického krachu donutit všechny k oddlužení formou předání majetku do rukou jím a jeho dalšími přívrženci řízených institucí.

Takže pokud by se jim to povedlo, tak tato hrstka fašistů bude vlastnit vše a vy si to od nich budete pronajímat. No není to paráda. Doživotní otroctví v celospolečenském a celoplanetárním měřítku.


Celosvětový řízený komplot

Tím, že jste dočetli až sem vyjadřujete svůj souhlas s dalším oči otevírajícím sdělením. Ti, kteří skrze masmédia nejvíc křičí o dezinformátorech a konspirátorech se sami na tomto plánu podílí a jejich úkolem je Vás zmást.

Tento plán anebo jeho přípravy jsou v běhu již desítky a možná i stovky let. Je proto pochopitelné, že se v tomto scénáři neinformovaní lidé na první pohled nevyznají. Ostatně, když Vás někdo už od dětství postupně zamotává do sítě jako pavouk, je složité zpozorovat, že jste lapeni v síti. To je v pořádku. Je třeba se ale zorientovat.

Můžete tak začít s pochopením situace, ve které se nacházíme tím, že se třeba podíváte na další zajímavý dokument Monopol, abyste pochopili, kdo tahá za nitky.

Spouštěč burzovního krachu – úrokové sazby a zastavení tvorby úvěrů

Spouštěčem příštího burzovního krachu bude zvýšení úrokových sazeb. Celý svět je nyní těžce zadlužený (psal jsem už loni zde). Všichni dlužníci si zvykli na nízké úrokové sazby. Trhy si zvykly na nákupy dluhopisů centrálními bankami (tedy přenášení odpovědnosti a dluhové zátěže z těch co dluží na všechny uživatele měny). Kdo mohl a chtěl, už se zadlužil. Díky nízkým sazbám navíc výrazně více, než by bylo třeba a to kvůli rostoucím cenám všeho, tedy cenovým bublinám.

Centrální banky tak motivovaly státy, firmy i občany k zadlužování na úkor vytváření úspor. Celý svět je tak nyní zadlužený a závislý na nízkých úrokových sazbách a neustálém refinancování stávajících dluhů. Při současných výších dluhů a případné nutnosti refinancovat za vyšších úrokových sazeb nebudou dlužníci schopní své vysoké úvěry splácet (to už se v posledních měsících ostatně děje v Číně, kde krachují velcí developeři – zde). Je to šachmat ekonomické aktivitě.

Závěrem přichází ekonomický krach na burzách, když se provalí, že mnohé firmy nejsou schopné splácet své dluhy. Je jenom otázkou jak vysoké sazby ten který významný dlužík snese, než vyhlásí bankrot. A pak zase přijde ono jéé, jak se to jenom mohlo stát?

ČNB vs FED a čas běží

Peníze, kreditní karta a čas
Peníze, kreditní karta, čas

Je zřejmé, že Česká národní banka žádný krach na světových trzích nezpůsobí. Zvyšování úrokových sazeb v České republice je mimo naši republiku naprosto bezvýznamné. Paradoxně tento krok ze strany ČNB považuji za velmi dobrý tah, který zabrání mnohým naivkům skočit do dluhové pasti na vrcholu cenové bubliny.

Rozhodující roli ve světě pak hraje nejvýznamnější měna světa, americký dolar. Jakmile začne utahovat Amerika, je sešup na cestě. A čas už běží, ubývá dolarová podpora finančních trhů a jak jsme viděli i u ČNB, tak centrální banky mohou kdykoli úrokové sazby zvýšit třeba o procento i víc prakticky přes noc. Utahování už začalo a bude zrychlovat. Takto vysokou inflaci je třeba krotit.

Takže tik, ťak. Čas běží.


Jak z toho ven? Co dělat a jak se připravit?

Tato agenda celosvětového řízeného krachu je sice v plném proudu, ale stále máme všichni čas se připravit nebo alespoň podporovat to správné a úkor toho nesprávného.

1) Nenechte se očkovat (neboli otrávit) nebezpečnými mRNA látkami

Už víme, že proti kovidu tento sajrajt nefunguje (psal jsem zde) a jediné, čeho naočkováním kovidem-19 dosáhnete je podkopání vlastního zdraví skrze široké množství nežádoucích účinků, odevzdání vlády nad svým tělem a zdravým uvažováním a také pošlete další peníze našeho státu (tedy nás všech) výše zmíněným zrádcům českého národa a jejich páníčkům (nejen) z farmaceutických firem a zvýšíte zadlužení naší země. To nechcete.

2) Podporujte národní měnu a své národní podniky

Naše vlastní česká měna je základem přežití našeho národa. Podporujte korunovou hotovost a braňte všemi způsoby snahám o zrušení hotovosti, protože skrze státní elektronickou měnu můžete být snadno kontrolováni. Plaťte českými korunami a aktivně braňte odlivu kapitálu do zahraničí. Uvědomte si, že každé použití platební karty, kterou vydává zahraniční entita odtékají procenta z vašich peněz (které představují Váš životní čas – psal jsem zde) do zahraničí. S každou jednotlivou platbou.

Braňte odlivu kapitálu podporou českých firem. Dejte si tu práci a vybírejte si z toho co nakupujete to co je české, co má české vlastníky, českou výrobu a český prodej. Jedině tak zajistíme, že maximální množství Vaší/naší životní energie (nás všech) formou těchto peněz zůstane na našem území a bude podporovat českou ekonomiku, pracovní místa, podniky včetně jejich rozvoje a blahobyt nás všech (psal jsem zde).

3) Držte spolu

Na demonstraci 17. listopadu 2021 jsme si krásně ukázali, že je nás stále dost, kterým záleží na budoucnosti našeho národa a naší země. Přes všechny snahy nás rozeštvat, poškodit a zlomit musíme držet při sobě. V rodinách, s přáteli, v rámci všech lidí našeho národa. Tedy Čechů i Slováků. Ať chceme nebo ne, jsme stále na jedné lodi.

4) Nekoukejte na televize, lžou

Přestaňte koukat na prolhané televizní zpravodajství. Už nyní víme, že většina těchto sdělovacích prostředků patří do stejného kartelu. Ostatně i veřejnoprávní Česká televize se prostřednictvím svého ředitele Dvořáka přihlásila k cenzurnímu pamfletu (čtěte zde), který jasně vystihuje, proč česká i světová média tak vehementně cenzurují všechny informace o kovidu, které neodpovídají jediné správné otrokářské ideologii.

Jděte se místo toho projít ven nebo udělejte něco hezkého pro sebe a svou rodinu. Možná se Vám díky tomu i trochu rozjasní v hlavě a uděláte něco skutečně užitečného pro svou imunitu a zdraví.

5) Připravujte se osobně

Každý z Nás má moc změnit svět, byť třeba jen ten svůj. Užitečné jsou z pohledu aktuálního článku hotovost mimo banku (nejlépe korunová), nemovitosti, drahé kovy, zásoby všeho druhu, vlastní zásobování potravinami či energiemi, mohou posloužit i kryptoměny a v podstatě všechno, čím se můžete stát nezávislými (rozsáhlé téma soběstačnosti – psal jsem zde). Včetně minimalizace nebo úplné eliminace zadlužení.

To je přesně to, čeho se státy i agenda 2030 i všichni tito lidé u koryt nejvíc bojí, nezávislých lidí, které nemohou kontrolovat.

Pro případné další informace na téma jak se připravit a zabezpečit proti dalšímu ekonomickému krachu, který je na cestě, se můžete na autora blogu obrátit prostřednictvím konzultací (zde).

Případně můžete volně pokračovat na článek o kryptoměnách, které lze prozatím stále bezplatně „těžit“ aktivitou na mobilním telefonu a mohou být další součástí diverzifikace úspor (více zde).

— konec článku —

Dál se je možné se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes ekonomické turbulence (zde) a nebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu.

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: