Americký sen: Základní video o fungování finančního systému

dolar, měna, peníze, dolary, amerika
Americký dolar. Zdroj: Pexels.

Americký sen a jeho realita. Video, které zábavnou formou poodhaluje fungování finančního systému, který nás ovlivňuje ať chceme či nikoliv.

Již dříve jsme si v článku Změny, které se dotknou nás všech (čtěte zde) podívali na důležité téma zadlužení a zejména zadlužení nejen našeho státu. Zabrousili jsme také do některých ekonomických pochodů, které nás všechny dříve či později nějakým způsobem ovlivní.

A protože na změnu se můžeme dívat buď jako na nepřítele nebo jako na příležitost, tak je potřeba se naučit hledat to, co je každému osobně nejbližší. Jako autor tohoto blogu osobně raději vidím změnu jako příležitost.

Rozhodl jsem se proto zahrnout do informační základny tohoto blogu a také do širšího povědomí i tyto základní informace z veřejných zdrojů, které zájemcům o problematiku fungování světa peněz pomohou se zorientovat.


Video ze světa peněz – Americký sen

V následujícím videu s názvem „Americký sen“ se můžete hravou a zábavnou formou seznámit s tím, jak funguje finanční systém, ve kterém dnes žijeme. Video sice odráží zejména podmínky ve Spojených státech, ale mnohé pochody jsou obdobné ve všech finančních systémech západních států. Nemluvě o tom, že se v americké měně vypořádává významná část světového obchodu.

Ilustrativní tak může být video zejména z pohledu počáteční fáze příběhu z oblasti tvorby peněz, dluhů a hypoték, tedy téma, které aktuální i v naší krásné vlasti (viz. dříve citovaný článek o změnách – zde).

Toto video je základem k pochopení hry, kterou hrajeme a jedním z před-vstupních informačních kanálu, které by měly předejít přihlášení do mého kurzu Ochrany majetku a investování podle ekonomických cyklů (čtěte více zde), který na tomto blogu nyní postupně zpracovávám.

Článek pokračuje pod videi. Českou verzi videa můžete shlédnout zde:

Pokud rozumíte anglicky, vřele doporučuji originální anglickou verzi. Sledujte zde:

Co můžete dělat a jak se připravit na změny?

Shlédnutím videa však práce nekončí. Je potřeba jednat. Začít si aktivně hledat další informace a vzdělávat sám sebe v oblasti financí a finančnictví. Každý může svým dílem zajistit sám sebe a svůj příjem i jinými způsoby, než příjmem ze zaměstnání.

Určitě se neztratí například jakýkoli příjem ze sebedrobnějšího podnikání. Zájemci mohou také vyzkoušet například těžit komunitní kryptoměnu Pi (čtěte zde) nebo kryptoměnu Bee (více zde), které lze „těžit“ na mobilním telefonu.

Intenzivně také pracuji na kurzu Ochrany majetku a investování podle ekonomických cyklů (více zde).

Nyní se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a nadále se můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: