Kryptoměna: Tři nejlepší aplikace na těžbu kryptoměn v mobilním telefonu

Hi Dollars, Pi Network, Bee Network, kryptoměna, kryptoměny, těžba, mobilní telefon, nejlepší aplikace, coin, token
Nejzajímavější kryptoměny k těžbě na mobilním telefonu

Tři nejlepší aplikace na těžbu kryptoměn v mobilu. Nezisková blockchainová banka Hi Dollars, komunitní kryptoměna Pi Network a záhadná kryptoměna Bee Network. Jak těžit kryptoměnu v mobilním telefonu. Přístupové kódy. Krátká recenze.

Kryptoměny jsou budoucností peněz (psal jsem zde). S postupujícím časem se na kryptoměnovém poli objevují čím dál tím zajímavější projekty, které nejen usnadňují přístup uživatelům k těmto alternativním elektronickým měnám, ale také zvyšují jejich užitnost či směnitelnost.

Dobrým příkladem užinosti kryptoměn je zhodnocování, úročení či staking, které jsem popisoval v článku Jak vydělat a zúročit kryptoměny (zde). V článku jsem popsal základní způsoby, jak lze s kryptoměnami získávat úrok, stejně jako u běžných státních měn.

Výhodou kryptoměn je v současné době to, že začínají a v některých případech je možné je získávat „zadarmo“. Tedy bez nutnosti si je v současné době kupovat za státní peníze. Jejich cenou však obvykle bývá určitá aktivita (psal jsem také v dříve zmíněném článku zde).

Těžba kryptoměny v mobilním telefonu

V současnosti jsou v popředí zájmu uživatelů také kryptoměny, které lze tzv. těžit na mobilním telefonu. Důvody jsou jednoduché: je to snadné, každému s mobilem dostupné a není nutné nic speciálního kupovat.

Hodí se upřesnit, že spíš než o těžbu kryptoměn se jedná o odměny za aktivitu. Mobilní zařízení totiž neprovádí žádné výpočetní operace a požadovanou aktivitou se pouze aktivuje počítadlo nebo se uživateli k účtu připíší jednotky kryptoměny. Nedochází tak k vyčerpávání baterie ani datových limitů.

Začínající projekty tak objevili zajímavý způsob, jak si udržet zájem uživatelů a odměnit je za tento vklad do svého projektu potenciálně hodnotou krypto mincí jinak známou jako coin či token. Tímto vkladem uživatelů je obvykle drobná aktivita ve formě pravidelného kliknutí nebo odpovědi na jednoduchou otázku. To stojí čas a je tak dobré vědět, že i čas se tím stává platidlem (psal jsem zde).


Pojďme se tedy podívat na nejzajímavější projekty pro těžbu kryptoměn na mobilním telefonu, které jsme si doposud představili.

Jsou to:

Hi Dollars

Pi Network

Bee Network

Pojďme si je proto představit trochu blíže a vysvětlit si důvody proč jsou tyto projekty zajímavé a stojí za to jim věnovat svůj čas.

1) Kryptoměnová banka a kryptoměna hi Dollars

Hi Dollars, blockchain, banka, bankovní služby, kryptoměna, kryptoměny, odměna, výhody, služby, Hi.com
Logo projektu Hi Dollars. Zdroj: Officiální twitter aplikace Hi.com

Hi Dollars je zbrusu nový projekt na zřízení celosvětové neziskové kryptoměnové banky (čtěte zde). Už jen slovní spojení „nezisková banka“ je něco naprosto přelomového. Mottem projektu totiž je „Bankovnictví potřebujeme, banky nikoliv“.

Projekt hi Dollars tak představuje jeden z doposud nejzajímavějších projektů, na které jsem narazil. Vzhledem k určitým indiciím je tento projekt také dobře financovaný a zastoupený osobnostmi známými v kryptoměnovém světě. Projekt také disponuje dalšími zajímavostmi, které stojí za zvážení.

Hi Dollars také připravuje inovativní platební metody prostřednictvím chatovacích aplikací jako Telegram, Messenger nebo Whatsapp. Každý s telefonním číslem tak bude moct přijímat a odesílat platby bez nutnosti složitých čísel bankovních účtů nebo kryptoměnových peněženek.

Projekt Hi Dollars také současně spouští v rámci marketingové aktivity kryptoměnu Hi Dollars, do které se může zapojit každý prostřednictvím chytrého mobilního telefonu a v době rozjezdu projektu získávat Hi Dollars jen výměnou za drobnou denní aktivitu.

V tomto případě jde o odpověď na jednoduchou denní otázku. Tato kryptoměna sice doposud není nikde registrována, zato jí autoři přisuzují cenu vyjádřenou vůči americkému dolaru, která roste spolu s množstvím uživatelů, kteří aplikaci používají, což může být odrazovým můstkem při pozdějším stanovení ceny na burze.

Počet uživatelů, kteří těží Hi Dollary v době psaní tohoto článku sotva překročil hranici 100 tisíc uživatelů. Je tedy zřejmé, že projekt je skutečně teprve na počátku svého rozjezdu a vy můžete být u toho.

Hi Dollars, blockchain, banka, bankovní služby, kryptoměna, kryptoměny, odměna, výhody, služby, Hi.com
Web aplikace Hi.com s vyznačením registrace.

Více podrobností najdete v článku: Hi Dollars: Kryptoměna pro mobil a blockchainová banka (čtěte zde). Dále pak v nejnovější aktualizaci k projektu: Aktualizaci z 13.2.2022 k projektu Hi Dollars si můžete přečíst (zde).

Jak se zapojit do těžby kryptoměny Hi Dollars?

Kryptoměnu Hi Dollar lze těžit prostřednictvím odpovědí na jednoduché otázky v chatovací aplikaci Telegram (brzy i Whatsapp, Messenger a další). Stačí si tak stáhnout aplikaci Telegram a přihlásit se prostřednictvím tohoto odkazu (zde) ze stránky Hi.com k telegramové aplikaci. Přístup k získávání hi Dollarů je možný pouze přes doporučení a je proto třeba mít doporučující osobu.

Jako doporučitele tak můžete uvést například autora tohoto blogu s přezdívkou „Jindricho. Přesnější návod najdete na konci původního článku (více zde).

Upozornění: Přestože je možné získávat hi Dollary bezplatně prostřednictvím odpovídání na otázky v aplikaci Telegram, je také možné si je zakoupit z předprodeje. Jelikož může být každý začínající projekt rizikový, lze jen doporučit nevkládat do rizikových projektů vlastní prostředky bez předchozího uvážení.


2) Kryptoměna Pi Network

Komunitní kryptoměna Pi Network (psal jsem zde) je založená doktorandy americké Stanfordovy univerzity. Projekt je inovativní nejen možností těžit kryptoměnu Pi na mobilním telefonu, ale také faktem, že si projekt buduje aktivní komunitu uživatelů, kteří se navzájem alespoň částečně znají.

Pi Network, aplikace, kryptoměna, těžba, mobilní telefon,
Pi Network logo. Zdroj: PiCoreTeam Twitter

Pro zapojení do projektu je proto třeba mít doporučení od stávajícího člena. Cílem je kromě dobrého marketingového tahu také zajistit, že se uživatelé v síti navzájem alespoň částečně znají a důvěřují si.

V určitém momentu rozvoje projektu pak bude nutné, aby si všichni uživatelé ověřili skutečnou totožnost prostřednictvím aplikace třetí strany, tak aby se citlivé údaje uživatelů k autorům projektu vůbec nedostali.

Tímto ověřením se však zajistí férovost pro každého člena, kdy každý fyzický člověk může mít pouze jeden těžební účet. Všechny neověřené účty budou poté smazané i s neoprávněně natěženými jednotkami.

Pozoruhodný je pak na tomto projektu jednak rychlý rozvoj, se kterým autoři projektu postupují vpřed do skutečného nasazení (psal jsem aktualizaci zde), ale právě také aktivní komunita uživatelů, kteří se o projekt starají a mohou mu zajistit budoucnost.

Pi Network, Pi Wallet, kryptoměna, krpyotměny,  peněženka na pi,
Peněženka kryptoměny Pi Network – Pi Wallet. Zdroj PiCoreTeam Twitter.

Více podrobností najdete v původních článcích: Kryptoměna Pi Network alias nová digiální měna pro mobil (čtěte zde) a 1. Aktualizace k projektu kryptoměna Pi Network (více zde).

Jak těžit kryptoměnu Pi Network na mobilním telefonu?

Abyste mohli začít těžit kryptoměnu Pi Network, je nutné si stáhnout si aplikaci s názvem „Pi Network“ z Goole play nebo Appstoru. Pro získání přístupu budete potřebovat uvést doporučující osobu. Až Vás aplikace vyzve, uveďte například autora tohoto blogu s přezdívkou „Jindricho(bez úvozovek).

Více informací pro to jak těžit kryptoměnu Pi najdete na konci původního článku (čtěte více zde).


3) Kryptoměn Bee Network

Kryptoměna Bee Network je v podstatě kopií dříve jmenovaného projektu. Funguje na stejném principu a komunitním základu.

Kryptoměna, digitální měna, Bee Network, mobilní telefon.
Logo kryptoměny Bee Network. Zdroj: oficiální twitter účet aplikace.

Přestože na projektu probíhá pozoruhodný vývoj, který od původního článku (psal jsem zde) zahrnuje například zřízení nové domény Bee.com, což je záležitost v milionech dolarů na pořízení domény a značí, že projekt má solidní financování.

Rozvoj zahrnuje také nejrůznější vylepšení od aktualizace aplikace Bee Network, přes nábor nových zaměstnanců v Hong Kongu nebo zřízení obchodní entity taktéž v Hong Kongu s dohledatelným vlastníkem či další aktivizaci komunity.

Projekt tedy bezesporu žije, přestože prozatím není jasné jeho další směřování a cíle. Koneckonců vytvářet novou platební metodu v Číně, byť v Hong Kongu asi také není žádný med a tak je možné, že si autoři dávají s jasným plánem na čas zcela záměrně. To je ale čistá spekulace a je otázkou co z projektu nakonec skutečně vzejde.

Více informací o projektu se dočtete v původním článku Kryptoměna Bee: Další digiální měna pro mobil (více zde).

Jak těžit kryptoměnu Bee Network?

V případě zájmu o zapojení do projektu kryptoměny Bee je nutné stáhnout si do mobilního telefonu aplikaci Bee Network z Appstoru nebo Google play, vyplnit potřebné identifikační údaje a jako doporučující osobu uvést například autora tohoto blogu pod přezdívkou „jindricho“ (bez úvozovek). A pak jen klikat na ikonu těžby a sledovat, kam projekt povede.

Cena kryptoměny Hi Dollars, Pi Network a Bee Network

Pi Network, halvin, půlení, pokles těžby, nový uživatel
Pokles těžby mobilní kryptoměny Pi Netwrok

Všechny tyto kryptoměny prozatím nemají stanovenou cenu. Nacházejí se aktuálně v rozvojové fázi a jejich spuštění do směnného oběhu přijde později. Až zalistováním na některou kryptoměnovou burzu jim zajistí směnitelnost a stanovení hodnoty.

Uživatelé si však nyní mohou nějaké jednotky těchto kryptoměn zajistit s minimálním úsilím před reálným nasazením do provozu a pokud se projekty dostanou do skutečného nasazení, mohou získat i skutečnou cenu.

Rychlost těžby se však s rostoucím počtem uživatelů v čase postupně snižuje. Lze proto očekávat, že podaří-li se tyto projekty dostat do další fáze, nasadit je do skutečné obchodní směny a zalistovat na burzách kryptoměn (např. Binance či Coinbase psal jsem zde), jejich hodnota i cena může zajímavě vzrůst.

Proč těžit nové kryptoměny na mobilním telefonu?

Každý začínající projekt může být rizikovým a nemusí vést k očekávaným výstupům. Přesto jsou tyto projekty zajímavé a umožňují uživatelům předem získat jednotky kryptoměny, které časem mohou získat cenu i užitnou hodnotu.

Až čas totiž ukáže, zda a který projekt mají budoucnost a skutečně stály za vložený čas. Jelikož do výše zmíněných projektů není nutné vkládat vlastní prostředky, je jediným vkladem drobná denní aktivita, kterou musí uživatelé vykonat pro obdržení odměny ve formě jednotek budoucí kryptoměny.

Je pak nutné si položit otázku, co mohu ztratit a co mohu získat. Potenciální ztráta se rovná několika vteřinám času denně. Potenciální ziskem je platidlo, které může časem získat na hodnotě. Každý nechť se rozhodne podle své nejlepší vůle.

Dál se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a i nadále se můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: