Kryptoměna Bee Network: Herní ekosystém Bee nabírá obrátky

Bee Network, token, coin, kryptoměna, blockchain, mobilní telefon
Bee Network NFT loďka. Zdroj: Twitter aplikace Bee.

Kryptoměna Bee Network zavádí peněženku s rozhraním Wallet Connect, zapojuje externí hry a rozvíjí vlastní herní ekosystém. Probíhá ověření dokladů KYC. Zapojilo se již na 18 milionů uživatelů. Vývoj vlastních her na cestě. Oficiální video o fungování NFT peněženky ve hrách.

Kryptoměnu Bee Network společně „těžíme“ na mobilních telefonech jednoduchým klikáním již od února minulého roku. Před dalším čtením proto všem čtenářům doporučuji přečíst si původní článek o Bee (psal jsem zde). Během této krátké doby se však do začátku března letošního roku do projektu zapojilo již na 18 milionů uživatelů. O vývoj aplikace se nyní stará obchodní společnost Bee Network Inc. zapsaná v Hong Kongu.

Pozn.: Každý může stále „těžit“ kryptoměnu Bee Network jednoduchou aktivitou na mobilním telefonu. Je třeba si jen stáhnout do mobilního telefonu aplikaci s názvem Bee Network z Appstoru nebo Google play, vyplnit potřebné identifikační údaje a jako doporučující osobu můžete uvést například autora tohoto blogu pod přezdívkou „jindricho“. A pak jen klikat na ikonu těžby a sledovat, kam projekt dál povede.

Bee Network, token, coin, kryptoměna, blockchain, mobilní telefon
Bee Network aplikace na těžbu kryptoměny Bee v mobilu. Zdroj: Twitter aplikace Bee.

Kryptoměna Bee Network je přitom v mnoha ohledech kopií projektu komunitní kryptoměny Pi Network, která se nyní aktivně přesouvá do realizační fáze (čtěte zde). To však nic nemění na faktu, že si Bee svým specifickým zaměřením na hráče počítačových, resp. mobilních her může najít své místo na slunci, a přinášet mnoha lidem užitek.

Dlouho však nebylo příliš jasné, jakým směrem se autoři projektu vydají a co z projektu nakonec vzejde. A byť se tento záměr i dál otevírá velmi pomalu, tak s nejnovějšími změnami se začíná pomalu rozkrývat, kam úsilí aplikace směřuje.


Herní ekosystém kryptoměny Bee Network se zaměřením na NFT

Bee Network NFT Wallet

V první řadě je nyní zřejmější, že autoři kryptoměny Bee Network se vydali cestou vývoje vlastního herního ekosystému. Ten je však prozatím stále spíš v začátku. Proto autoři do aplikace prozatím zapojili alespoň širokou nabídku kryptoměnových her od externích tvůrců. Hráči tak mohou získávat odměny za hraní formou kryptoměn nebo sběratelských NFT.

Vzhledem k tomu, že nejnovější změna obsahuje spuštění vlastní kryptoměnové peněženky, lze čekat, že tokeny, coiny a NFT získané hraním bude možné ukládat do peněženky v Bee Network.

Je tak docela dobře možné, že s množství hráčů a rozvojem užitnosti i používání aplikace tak může postupně celý projekt přerůst v něco daleko většího. Osobně považuji současné kroky a cestu nejmenších nákladů a postupného rozvoje podnikání za velmi přirozenou s možností dlouhodobého organického růstu.

Zaznamenal jsem také iniciativy, které mají za cíl přivádět do Bee nové vývojáře, kteří by další rozvoj aplikací i celého projektu dále nakopli. Pojďme se tedy s roční odstupem od zahájení naší společné těžby podívat, s čím projekt prozatím přišel.

Kryptoměnová peněženka

Bee Network, Dapps, token, coin, kryptoměna, blockchain, mobilní telefon
Bee Network zprovoznil peněženku a integroval most Wallet Connect. Zdroj: Twitter aplikace Bee.

Nejmarkantnější změnou je zřízení kryptoměnové Bee Network peněženky. Uživatelé tak mohou vkládat a vybírat kryptoměny a být i v rámci této aplikace součástí nové koncepce internetu Web3. Podle dostupných informací by uživatelé měli mít k dispozici možnost importovat i exportovat privátní klíče.

Peněženka dále disponuje možností propojení s dalšími aplikacemi formou Wallet Connect a možností připojení do externích decentralizovaných aplikací (Dapps).

Prozatím vzhledem k spíše vlažnému zabezpečení celé aplikace považuji za vhodné spíš opatrnost s případným vkládáním kryptoměn. Na držení Bee nebo kryptoměn vydělaných hrami to však může být dobrá volba. Nechme se však překvapit jaké incentivy, podněty, náměty, záměry a bezpečnostní novinky nám vývojáři projektu připraví, aby zvýšili náš zájem držet případné další kryptoměny právě na peněžence Bee Wallet.


Hry s podporou kryptoměny Bee Network

Aplikace umožňuje propojení do mnoha externích blockchainových her (aktuálně cca 50), ve kterých hráči nejen sbírají NFT, ale také vydělávají herní kryptoměny. Je to obdobný přístup jaký praktikuje kryptoměna Phoneum, nově přejmenovaná na FONE (psal jsem zde).

Vydělané tokeny a NFT pak lze uskladnit peněžence Bee Network, případně měnit v rámci konektivních rozhraní za jiné kryptoměny.

Prozatím však tímto způsobem nelze vydělávat, utrácet ani jinak nakládat s jednotkami kryptoměny Bee Network. Prozatím lze tedy předpokládat, že účelem Bee bude v čase jednak možnost směňovat herní tokeny mezi sebou a dále pak umožnit vývoj a hraní vlastních her v rámci platformy. K tomu ostatně míří tlačítko Game Center, které v době psaní tohoto článku hlásí „coming soon“. Bylo by to ostatně i logickým krokem vpřed.

Průběžně probíhá ověření identity KYC

Aplikace jako Bee Network používají ověření dokladů k efektivní eliminaci falešných a duplicitních účtů. Každý uživatel tak může mít pouze jeden těžební účet, který je verifikován skutečnými doklady. Tím dochází ke spravedlivé distribuci tokenů. Ověření dokladů v praxi provádí externí společnost Know Your Customer Ltd., která je také zřízená podle obchodního práva Hong Kongu.

Od podzimu minulého roku proběhlo již několik kol ověření dokladů (KYC) a to v tuto chvíli pouze formou cestovních pasů. Poslední kolo KYC pak proběhlo v březnu 2022. Podle dostupných informací by ověřování i formou ostatních dokladů mohlo začít v nejbližší době.

Aktualizace a záloha

Aplikace je čas od času aktualizována. A jelikož se zdá, že tyto aktualizace na sebe ne vždy správně navazují, tak považuji za vhodné zajistit si přístup k aplikaci skrze svázání s telefonním číslem nebo facebookem nebo emailem.

Nejlépe alespoň dvěma či vícero způsoby, ze kterých půjde stávající účet obnovit v případě potíží.

Závěrem tedy zopakuji: Každý může stále „těžit“ kryptoměnu Bee Network jednoduchou aktivitou na mobilním telefonu. Je třeba si jen stáhnout do mobilního telefonu aplikaci s názvem Bee Network z Appstoru nebo Google play, vyplnit potřebné identifikační údaje a jako doporučující osobu můžete uvést například autora tohoto blogu pod přezdívkou „jindricho“. A pak jen klikat na ikonu těžby a sledovat, kam projekt dál povede.

Čtěte dál:
Jak si vytvořit pasivní příjem z kryptoměn s aplikací Hi Dollars (zde)
Kryptoměny: Jak si vytvořit pasivní příjem přes burzu Binance (zde)

— konec článku —

Dál se je možné se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany části finančního majetku formou kryptoměn i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) a nebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu.

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: