Kryptoměna Phoneum (PHT) pro mobilní telefon

kryptoměna, Phoneum, Cloud Earning PHT, PHT, mobil, aplikace, krypto
Phoneum logo. Zdroj: Twitter účet aplikace Phoneum.

Kryptoměna Phoneum pro mobilní telefony směnitelná za peníze. Méně klikání, širší ekosystém doplňkových aktivit a možnost podpořit ochranu deštných pralesů? Recenze kryptoměny Phoneum (PHT). Přístupový kód. I zamyšlení, zda to stojí za to zkoušku.

Kryptoměna Phoneum (PHT) je další z řady digitálních měn pro mobilní telefony na bázi technologie blockchain. Na rozdíl od dříve představených digitálních měn Pi Network (zde) a Bee Network (zde) má Phoneum zásadní výhodu v tom, že již je plnohodnotnou kryptoměnou směnitelnou na kryptoměnové burze za peníze.

Stejně jako i dříve představené kryptoměny si Phoneum klade za cíl pomoci uživatelům s přestupem v z nekrytých státních měn (o jejich aktuální problematice čtěte zde) na digitální ekonomiku založenou na oběhu kryptoměn.

Recenze kryptoměny Phoneum (PHT) a dostupných informací a prozatímních zkušeností následuje níže.

Pozn.: Pro zapojení do těžby kryptoměny Phoneum (PHT) můžete využít doporučení – referenční kód nebo-li přístupový kód autora tohoto blogu: „q434jg45“ (pochopitelně bez úvozovek). Doporučený i doporučující uživatel získává malou odměnu do začátku. Stačí si v Google play stáhnout aplikaci s názvem Cloud Earning PHT. Aplikace není dostupná v Appstoru (viz. níže).

Těžba kryptoměny v cloudu

kryptoměna, Phoneum, Cloud Earning PHT, PHT, mobil, aplikace, krypto, Wallet
Crypto Wallet. Zdroj: Twitter účet aplikace Phoneum.

Phoneum se označuje za tzv. Cloud earning app, tedy aplikaci, která ve volném překladu těží kryptoměnu pomocí cloudových služeb. To znamená, že těžba neprobíhá ve Vašem telefonu, ale na vzdálené externí infrastruktuře, ke které se čas od času připojí pomocí internetu. Zásadní výhodou tohoto modelu je, že uživatelům neždíme baterii mobilního telefonu.

Aplikace proto používá něco málo dat k přenosu aktuálních informací mezi aplikací ve Vašem telefonu a serverem. Přesto aplikace nevyžaduje neustálé připojení telefonu k internetu a vlastně ani během týdne ani nemusíte mít spuštěnou aplikaci.

Jelikož se ve své podstatě nejedná o faktickou těžbu kryptoměny, tak aplikace ve své podstatě odměňuje uživatele kryptoměnou za určitou aktivitu.


Aktivita 1x týdně

Všechny aplikace pro těžbu kryptoměn na mobilním telefonu vyžadují od uživatelů nějakou aktivitu. Má to samozřejmě smysl z toho pohledu, že si tím autoři projektu budují aktivní uživatelskou základnu.

Kryptoměna Phoneum není výjimkou, ale je výjimečné, že vyžaduje aktivitu pouze 1x týdně. V tomto intervalu je třeba kliknout na ikonu těžby kryptoměny. Tímto krokem začne aplikace uživatelům připisovat jednotky digitální měny tzv. Coiny, které jsou v případě kryptoměny Phoneum označovány jako „PHT“.

Na rozdíl od dříve představených aplikací si však Phoneum přitahuje další pozornost uživatelů jinými cestami.

Doplňkové aplikace a nejen PHT odměny

Kromě hlavní aplikace nabízí krytpoměna Phoneum a její navazující ekosystém různé doplňkové aplikace, ve kterých je kryptoměna Phoneum odměnou uživatele například za hraní her. Je nutné podotknout, že tyto aplikace jsou plné reklam, takže odměny v podobě kryptoměn nejsou tak úplně za hraní her, jako spíš za čas strávený sledováním reklam.

Některé tyto aplikace sice na první pohled vypadají vcelku naivně, a většina asi i je, tak některé nesou zajímavý podtext. Dostupné aplikace jsou následující:

kryptoměna, Phoneum, Cloud Earning PHT, PHT, mobil, aplikace, krypto, Crypto Treasures
Crypto Treasures. Zdroj: Twitter účet aplikace Phoneum.

Crypto Treasures – Ač naivně vyhlížející aplikace má začínající uživatele seznamovat se světem kryptoměn pomocí hraní her. Za jednoduché úkoly dostávají hráči drobné jednotky zajímavých krpytoměn jako jsou kromě Phoneum (PHT) také Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) a podobně.

Crypto Cards – sběratelské karty a další hry v rámci aplikace. Obdržel jsem zpětnou vazbu, že tato aplikace není prolinkovaná s hlavní aplikací Cloud Mining App a nelze z ní převádět PHT do hlavní aplikace.

Crypto Planet – futuristická hra na těžbu jakýchsi minerálů na jiných planetách (aktuálně v přípravě).

Green Karma – zajímavým projektem však je připravovaná aplikace Green Karma, která by kromě odměňování uživatelů za hraní her jednotkami digitálních měn, měla také umožnit uživatelům směnit tyto obdržené jednotky za skutečnou pomoc při ochraně a obnově deštných pralesů v Brazílii. V době psaní článku zatím není aplikace vydaná, takže nezbývá než sledovat pokrok. Jsem však zvědavý, jaký přístup k této problematice autoři projektu zvolí.


Bonusy a zvýšení těžby

Základní aplikace Phoneum umožňuje získávat odměny za nové členy i zvýšit základní těžební rychlost a to hned několika způsoby.

Je totiž možné si za zakoupit prémiové zvýšení těžby ať už za samotné jednotky PHT nebo přímo za peníze prostřednictvím Google play. Použití vlastních prostředků ke zvyšování těžby nebo pro herní vylepšení aplikací je však na zvážení každého a osobně do aplikace prostředky vkládat neplánuji.

Je ale také možné použít vytěžené PHT v rozsahu alespoň 20 tisíc a nechat je v aplikaci na měsíc zúročit 1% sazbou. Toto úročení lze najít pod políčkem „stake“ a má zřejmě za účel udržet prostředky na účtu aplikace, což mi přijde jako rozumný nápad.

Zalistování na burze kryptoměn

kryptoměna, Phoneum, Cloud Mining PHT, PHT, mobil, aplikace, krypto, probit, exchange
Phoneum on Probit Exchange. Zdroj: Twitter účet aplikace Phoneum.

Největší výhodou kryptoměny Phoneum je směnitelnost jednotek digitální měny PHT za uplatnitelné peníze. Cokoli si tak v aplikaci natěžíte, můžete časem také skutečně utratit.

Součástí aplikace je také přepočet na americké dolary, takže neustále víte, jaký je stav Vašeho Phoneum účtu v reálném čase. To je možné díky zalistování na burzu kryptoměn Probit Exchange.

Hodnota kryptoměny Phoneum

Hodnotu kryptoměny Phoneum tak určuje běžná tržní cena stanovené na výše zmíněné burze Probit.

V době psaní toho článku je hodnota krpytoměny Phoneum ca 0,00065 USD. Aplikace má stanovené minimální množství jednotek PHT, které je nutné pro jakýkoli převod mimo aplikaci v hodnotě 20 000 PHT. To lze při současné základní rychlosti těžby získat cca za 30 týdnů. Hodnota tohoto množství jednotek pak odpovídá částce zhruba 10 USD.

Coiny nebo-li tokeny v oběhu

Jednotky krpytoměny Phoneum PHT budou v oběhu v celkovém počtu 5 000 000 000 kusů z čehož je již aktuálně v oběhu bezmála 1 900 000 000. Z toho vyplývá, že uživatelé si mohou do budoucna natěžit ještě přes 3 100 000 000 PHT cionů.

O společnosti za kryptoměnou Phoneum

Podle dostupných informací sídlí společnost zaštiťující kryptoměnu Phoneum v Kanadě v provincii Ontario a působí od roku 2017. Jejím zakladateli jsou však veřejně dohledatelná ruská jména. Z informací vyplývá, že v realizačním týmu jsou ke dni psaní tohoto článku tři lidé.


Závěrem

Osobně aplikaci i kryptoměnu Phoneum zkouším. Je třeba podotknout, že se jedná o komerční projekt založený na technologii blockchain. Jeho cílem je samozřejmě udržet pozornost uživatelů. Ekosystém kryptoměny Phoneum svůj provoz financuje z reklam, kterých jsou přidružené aplikace celkem plné a z nákupů od uživatelů. To je vcelku pochopitelné.

Vzhledem k době fungování projektu od roku 2017, vcelku dobře dohledatelným informacím o vývojářích, pokračujícímu rozvoji aplikace a celého ekosystému kolem kryptoměny Phoneum si myslím, že tato kryptoměna může z dlouhodobého pohledu stát za pozornost a má šanci uspět.

Pokud se navíc vývojářům podaří dotáhnout dříve zmíněnou doplňkovou aplikaci Green Karma do nějakého použitelného výstupu, může tím celý projekt získat zajímavý přesah do skutečného světa. To je však na delší pozorování a jen čas ukáže, jak se projektu dál povede v budoucnosti.

V současné době tak za mě stojí za to aplikaci i celou kryptoměnu vyzkoušet a sledovat kam se bude do budoucna ubírat. Je možné, že hodnota kryptoměny Phoneum (PHT) s pokračujícím rozvojem a novými aplikacemi časem stoupne. Žádná záruka však neexistuje.

Jak těžit kryptoměnu Phoneum (PHT)?

V případě zájmu o těžbu kryptoměny Phoneum je třeba si v Google Play stáhnout aplikaci s názvem Cloud Earning PHT. Jako referenční odkaz můžete uvést autora tohoto blogu s kódem „q434jg45“.

Aplikace bohužel není k dispozici pro uživatele služeb společnosti Apple, která z Appstoru tuto aplikaci odebrala pro údajné porušení pravidel služby. Zdůvodněním byla kolize této „platební“ aplikace s platebními službami společnosti Apple. Pro obchod Google play se zřejmě nejedná o porušení pravidel obchodu.

Dál se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a nadále se můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: