Evropa jde ke dnu, Američané se kapsují – rozděl a panuj podle americké doktríny

Evropa, Amerika, Ukrajina, Síť, pavouk, pavoučí síť
Pavoučí síť, do které Amerika chytila Evropu. Zdroj: Pexels

Německo jde ke dnu a s ním všichni naivní účastníci špatného projektu Evropské Unie. Amerika vítá utíkající evropské firmy a kapsuje se kde může. Rozděl a panuj podle USA, protože o Ukrajinu nikdy nešlo. Spojence v Američanech nehledejme, je to jen byznys.

Kromě recese probíhá v Německu i deindustrializace. Drahé energie, rostoucí daně a nepříznivé podnikatelské klima. Amerika se raduje, jak z Evropanů udělala pitomce a rozkradla jim jak peníze, tak firmy i vše ostatní co šlo.

Info: Celosvětová ekonomická krize je tu a pomalu se rozjíždí (čtěte zde).

Recese německé ekonomiky

Německo oficiálně spadlo do recese. Prozatím šla německá ekonomika dolů pouze o 0,3 %. Tento sešup ale podle všeho bude bohužel pokračovat. Ekonomický motor Evropy se zadrhnul. S Německem, se ale ke dnu sveze i celý zbytek Evropy.

Firmy z Německa utíkají

značka, útěk,
Útěk německých firem z Evropy. Přitom podle americké doktríny dochází na staré dobré – rozděl a panuj. Zdroj Unsplash

Dvě ze tří firem už se částečně ze země přesunuly nebo zvažují přesun do zahraničí (zde). Jedna z deseti už je rozhodnutá odejít ze země včetně tradičních rodinných firem (zde) a (zde). Bezmála čtvrtina automobilových výrobců a jejich dodavatelů zvažuje přesun do USA. Mnozí další pak budou investovat mnohem víc v Americe, než v Německu a v Evropě.

Pomalu se objevují i názory v tom smyslu, že postavení Německa, jako světové průmyslové velmoci skončilo. Američané se navíc firmám podbízejí lákavými dotacemi, daňovými úlevami i levnou domácí energií.

Příliv zahraničních investic do Německa země se zastavil. Rekordně ale rostou čísla odlivu kapitálu ze země a dosahují nejvyšších čísel takřka od šedesátých let (zde).


Důvody odchodu německých firem

Neudržitelné ceny energií v důsledku ubohé ideologické zelené agendy greendeal si vybírají svou daň. Zavírání spolehlivých jaderných a uhelných elektráren se ukazuje jako špatný nápad. Energie je nedostupná a drahá.

Čtěte více: Agenda 2030 centrálním řízením společnosti k závilosti, totalitě a otroctví

Ideologický boj proti Rusku a jeho levnému plynu a dalším dostupným surovinám zasadil Evropě a Německu další ránu pod pás, stejně jako slepá podpora americké války proti Rusku, největšímu dodavateli levné energie do Německa i do celé Evropy včetně Čr.

A závislá německá vláda i prodloužené chapadlo amerického globálního fašismu zvané EU jen dále přilévají olej do ohně.

Bude zajímavé sledovat, jak hluboká bude daň, kterou Němci a celá Evropa včetně nás zaplatíme za absenci vlastního názoru a slepé následování americké zahraničně-politické doktríny.

Evropa strádá, Američané se kapsují – je na to přece doktrína

Evropa se nechala svou závislostí na americkém rozhodování nahnat do amerického souboje s Ruskem. Pro Evropu je tento postoj sice naprosto likvidační, ale velmi poslušný názorům USA.

Celé dějství se odehrává podle americké zahraničně politické doktríny, která říká, že německý kapitál a technologie se nesmí spojit s ruskými zdroji a pracovní silou, protože tím by skončila nadvláda Spojených států nejen nad Evropou, ale i nad světem.

Zásadní pro dominanci USA pak je co nejvíce oslabit pozici Německa jako tahouna Evropy i světové exportní mocnosti.

Ale nic ještě není ztraceno. Pořád se můžeme probrat, zatřást s sebou a velmi rychle otočit kormidlo sebedestrukce ke konstruktivnímu řešení situací, které jsme si vytvořili. Naštěstí už totiž víme, že Ten, kdo vítězí, se nikdy nevzdává“ (Motivační obraz s tímto citátem k dostání zde). Tak se nevzdávejme a otočme kormidlo správným směrem.

Čtěte také: Veřejný nepřítel Evropanů: EU, NATO a Spojené státy Americké (více zde)

Rozděl a panuj podle USA

A naivní a závislá Evropa poslušně koná. O žádné životní prostředí natož pak o Ukrajinu tu od začátku samozřejmě vůbec nešlo. Přes Ukrajinu ale lze parádně přiškrtit Evropu za koule.

domino, pád, kostky, bankrot, stát, stání bankrot,
Statní bankroty jako padající domino. Jeden začne, další se přidají. Rozděl a panuj podle USA. Zdroj Unsplash.

V tomto případě krásně platí staré dobré pravidlo „rozděl a panuj“. Takže zatímco se dva perou (EU s Ruskem), Američané se pakují kde mohou.

Od zbrojních zakázek na vysloužilo techniku, přes nevýhodné dodávky plynu a dalších předražených komodit, po další a další zadlužování, přípravy na převzetí ukrajinské půdy sesplatněním amerických válečných pohledávek či přetahování firem a výrobních podniků z Evropy do Spojených států. To vše je jen krátký výčet od začátku plánovaných obchodních benefitů pro Ameriku (psal jsem více zde).

Díky Ukrajině a zejména po jejím dluhovém kolapsu Američané získají kontrolu nad dodávkami plynu do Evropy poté, co vyhodili do vzduchu konkurenční Nord Stream. Američané také získají kontrolu nad ukrajinskou půdou a zemědělstvím, tedy nad obilnicí Evropy a tedy i nad potravinovým zásobováním obyvatel Evropy.

Ta válka v Evropě je pro ně prostě fajn kšeft. Spojence ani přátele v nich nehledejte. Je to jen byznys. Nic víc.

Čtěte také: Přestaňme se tvářit aneb za co umírají Ukrajinci s naší podporou (více zde).


A co Česká republika?

Čeští představitelé jsou bohužel snad všichni součástí Aspen Institutu (psal jsem zde), který je dalším prodlouženým chapadlem amerického globálního fašismu.

Není proto divu, že lidé jako jsou Fialový Péťa jeho sebranka kumpánů či dosazený loutkový prezident Péťa Pávek jdou na ruku každému debilnímu nápadu, který na americké ambasádě vymyslí.

Nelze se pak ani divit, že se čeští politici jezdí nechat poplácat po hrbu v bílém domě (např. Fialový Péťa zde) jako správný a poslušní pejskové. Aby také také ne. Taková velká role užitečného idiota přece nemůže zůstat jen tak bez odezvy.

Když už nic jiného, tak alespoň to poplácání po zádech jako hodným psíkům jim za likvidaci naší země skutečně náleží.

Naštěstí i v tomto případě máme povzbuzující citát a sice: Nedívej se příliš daleko dopředu, ale jdi dál s klidným srdcem“ (motivační obraz s tímto citátem k dostání zde). Takže dál je třeba vydržet a pokračovat i přes všechna příkoří a zlo, které nám tu páchají zaprodaní politici a jejich páníčci z amerického globálního fašismu.

— konec článku —

Dál se můžete podívat do e-shopu Motivář.cz a vybrat si z řady designových motivačních obrazů s citátem s podtitulem „denní dávka motivace a dobré nálady“. Případně se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) anebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu. A nebo si pořídit hezkou voskovou svíčku z rodinné manufaktury (zde).

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: