Velikonoční akce na mlýně: fáze druhá – přípravná

Velikonoce, folklór, zábava, akce program, veřejnost, dílničky, zajíček, vajíčka
Velikonoční akce na mlýně. Zdroj: Pexels

Máme za sebou testovací a zjišťovací fázi a přesouváme se k organizaci a přípravám. Uvažujeme o dalším doplňujícím programu.

V minulém článku o chystané Folklorní velikonoční akci u nás na mlýně (psal jsem zde) jsem nastínil základní program, který bychom rádi uspořádali. Současně s tím jsme také zjišťovali, zda máte jako potenciální návštěvníci o akci zájem a zároveň hledali lidi, kteří by nám s realizací programu pomohli.

Průzkum zájmu

Asi největší neznámou pro zorganizování první takové akce je zájem návštěvníků. V souvislosti s minulým článkem jsem proto zřídil Facebookovou událost (zde), která by nám pomohla Váš zájem alespoň nastínit.

Prozatím jste nám tímto způsobem projevili zájem v počtu bezmála 80 lidí, což naznačuje, že uspořádání takové akce pro Vás má opravdový smysl stejně jako pro nás. Děkuji tímto všem, kteří jste nám tímto způsobem doposud projevili zájem a podporu a začali se na akci těšit stejně jako my.

Organizace

S prvními známkami zájmu jsme také rozhodili informační a kontaktní sítě a mezi kamarády a známými zapátrali, kteří by nám s realizací akce pomohli. V duchu minimalismu také přemýšlíme, jak lze v co nejméně lidech, udělat co nejvíc legrace.

Současně s tím přicházejí také některé nápady a myšlenky jak program rozšířit a doplnit a jsme velmi rádi, že program má potenciál růst spolu s dalšími hlavami, které se nad ním zamyslí.

Přípravná fáze

S blížícím se termínem konání akce se tak nyní přesouváme hlouběji do přípravné fáze. Jako pokaždé, když děláte něco z nuly, je to rovnice o mnoha neznámých. Je potřeba zajistit a připravit spoustu věcí, u kterých člověku zatím chybí zkušenost i povědomí o nutném rozsahu.

Nyní tak nastává čas finalizovat program, připravit letáky a zahájit další propagaci. K tomu zajistit doplňkové služby jako stravování, záchody a umývání a další.

Intenzivně také přemýšlíme, jak Vás co nejbezpečněji dovést až na mlýn, abyste se v dlouhém údolí neztratili a jak rozmístit Vaše plechové miláčky, aby se k nám pohodlně vešly.

Zpestření programu

V souvislosti s programem nastíněným v předchozím článku (zde) a Fb události (zde) také neustále přemýšlíme, čím bychom Vám mohli návštěvu ještě zpestřit.

Už nyní se nám sešlo několik nápadů a tipů, které do programu ještě doplníme, takové o kterých přemýšlíme i takové, které možná zůstanou překvapením až do samotného konání události. Všechno důležité se ale včas dozvíte.

Jarní očistné období

Jsem také rád, že v souvislosti s velikonoční akcí na mlýně můžeme využít neobyčejně vhodné očistné období jara a Velikonoc a přivést svěží vítr na starý mlýn.

Nadále proto pokračujeme s hloubkovým úklidem, vyklízením a přípravou prostor (psal jsem zde), čímž máme o zábavu postaráno až do samotného konání akce.