Svíčky ze včelího vosku rozvíjím na e-shopu Sochorskymlyn.cz

včelí vosk, svíčky, dortové svíčky, narozeninové svíčky, ruční výroba
Dortové svíčky ze včelího vosku převázané mašlí - Sochorskymlyn.cz

Přidávám do nabídky dortové svíčky ze včelího vosku. Krok za krokem rozvíjíme e-shop Sochorskymlyn.cz. Kdo má cíl, může k němu směřovat i dojít byť je velmi vzdálený.

sochorskymlyn.cz. mlýn, Sochor, rodinný mlýn, svíčky, e-shop, včelí vosk
Logo e-shopu Sochorskymlyn.cz s nabídkou svíček ze včelího vosku.

Před časem jsme společně spustili e-shop Sochorskýmlýn.cz. O tomto kroku jsem na tomto blogu psal (zde). Navazuji tím na bezmála stoletou rodinnou tradici včelaření. Takovouto tradici by totiž bylo škoda nevyužít.

A tak v duchu této tradice vyrábím svíčky ze včelího vosku. Tedy prozatím pouze svíčky. V čase se však nabídka bude rozšiřovat i do dalších oblastí. Už nyní však všichni víme, že „Každá velká cesta začíná prvním malým krokem“ (citát v obraze na e-shopu Motivář zde).

Spuštění e-shopu je přitom dokonce již druhým pokusem o svíčkové podnikání. Po předchozích zkušenostech jsem tak začal znovu a lépe. Zejména tím, co může fungovat i z domova při současném stíhání jiných povinností. Tedy jsem spustil e-shop.

Rozvoj portfólia výrobků

Nově jsem nabídku e-shopu rozšířil o další typ svíčky a to dortové svíčky ze včelího vosku (zde). A v dohledné době rozšířím nabídku ještě minimálně o jeden další typ svíčky ze včelího vosku.

Je zřejmé, že rozvoj e-shopu s fyzickými produkty, které navíc sám i vyrábím nějakou dobu trvá a ještě potrvá. Stejně tak trvá vývoj a testování nových svíček. Jak už ale víme z partnerského projektu Motivář, tak „Vytrvalost přináší štěstí“ (v motivačním obrazu zde). Není proto třeba činit velké kroky, ale ty nejmenší zato dlouhodobě.

Je to tedy běh na dlouhou trať. Tak je to i správně. A postupně se malými krůčky i tento projekt posouvá vpřed.

Tip: Již dříve jsme se věnovali rozvoji projektu Motivář, na kterém dodáváme motivační obrazy s citáty.

Cíl snažení

včelnice, Sochorský mlýn, Sochorskymlyn.cz, včely, med, včelí vosk, svíčky ze včelího vosku
Rodinná včelnice na Sochorském mlýně.

Mým cílem mého snažení s tímto e-shopem přitom není nic menšího, než rozšířit e-shop také o fyzický obchod s domácími výrobky právě na rodinném mlýně. To je ale prozatím stále velmi vzdálený cíl, ke kterému povede ještě dlouhá cesta. Ani to však nijak nebrání postupnému rozvoji e-shopu jako malých kroků směřující k dosažení velkého budoucího cíle.

Ze zkušeností z mé 3 000 kilometrů dlouhé pěší pouti přes Evropu z Čech do španělského města Santiago de Compostela (psal jsem zde) vím, že bylo nutné nejprve mít cíl, vyrazit a jít si za ním. I tato prakticky nepředstavitelně dlouhá cesta se dá urazit jen tak, že postupujete krok za krokem vpřed za svým cílem. Ať jsou sebemenší, ale stále vpřed.

Řídím se přitom poutnickým heslem „Pokračuj i když nevidíš cíl. Jsi na cestě k úspěchu“ (V motivačním obraze zde).

Dosavadní rozvoj

Nejprve jsme tedy začali nahozením samotného e-shopu, uvedením základních informací a několika prvních produktů.

E-shop jsem pak rozšířil na šest druhů svíček ze včelího vosku, které jsem vyráběl již při dřívějších snahách o stánkové podnikání.

Doplnil jsem také základní informace o včelím vosku (zde) a příběh Sochorského mlýna (zde). A další pomalý, ale jistý rozvoj bude pokračovat.