Spouštím e-shop Sochorskymlyn.cz na svíčky ze včelího vosku

sochorskymlyn.cz. mlýn, Sochor, rodinný mlýn, svíčky, e-shop, včelí vosk
Logo e-shopu Sochorskymlyn.cz s nabídkou svíček ze včelího vosku.

Spuštěním e-shopu Sochorskymlyn.cz navazuji na rodinnou tradici i předchozí pokusy o výrobu a prodej svíčky ze včelího vosku. Takže nyní znovu a lépe. Česká výroba i materiály. Vzájemná synergie s blogem.

Spouštím e-shop Sochorskymlyn.cz určený v začátku k prodeji svíček ze včelího vosku. Projekt navazuje na bezmála stoletou rodinnou tradici včelaření na rodinném Sochorském mlýně nedaleko od Příbrami.

Svíčky z čistého včelího vosku, máčené
Svíčky ze včelího vosku v kruhu. E-shop Sochorskymlyn.cz

Vzhledem k širokým možnostem řemeslného a uměleckého vyjádření se však e-shop v čase bude rozšiřovat i o další výrobky a při troše štěstí také o výpěstky ze zahrady (zde). Nabídku tak v čase doplníme o vše, co bude možné v domácích podmínkách zhotovit a nabídnout.

Cílem projektu je navíc podporovat rozvoj jak rodinného mlýna, tak i okolní a místní výrobce, obchodníky a maloobchod. Od dalších včelařů, přes výrobce a dodavatele potřebného vybavení a doplňků k našim výrobkům.

I v tomto případě spouštím e-shop Sochorskymlyn.cz v základní provozuschopné verzi a jak samotný e-shop tak i nabídku svíček a dalších produktů budu v čase rozvíjet dál.

Už totiž známe prastarou moudrost, která říká, že „vytrvalost přináší štěstí“ (citát v obraze na Motivář.cz zde).

V tuto chvíli tak navazuji na řemeslnou výrobu svíček ze včelího vosku tam, kde jsem před dvěma lety přestal.

První pokusy s výrobou svíček

Tenerife, svíčky, Candelas, máčené svíčky, cestovní svíčky, e-shop, sochorskymlyn.cz
Svíčky z e-shopu Sochorskymlyn.cz a v pozadí nejvyšší hora Španělska (Pico de Teide)

Zhruba dva roky nazpět jsem totiž ze stejného důvodu v návaznosti na rodinnou tradici začal poprvé vyrábět svíčky ze včelího vosku (psal jsem zde). Zkusili jsme si společně také vyrobit prodejní stánek z padlého stromu v lese (psal jsem zde) a vyzkoušeli s ním obrazit pár řemeslných trhů (psal jsem zde i zde a zde). Přišli jsme díky tomu do kontaktu se zákazníky a poznali co je zajímá.

Naše svíčky se přitom dostaly až na daleké Kanárské ostrovy (psal jsem zde) i dalších částí světa.

Dostali jsme se dokonce tak daleko, že jsme se na mlýně nedaleko od Příbrami pokusili uspořádat dětský den s dílničkami a samozřejmě i s výrobou a prodejem výrobků ze včelího vosku a dalších výrobků (psal jsem zde).

Přerušení činnosti a pokračování s vylepšením

Naši akci i pokusy o rozjezd tohoto podnikání však zastavily nejrůznější kovidová opatření, mediálně šířený strach, vládní manipulace, zákazy setkávání a veřejných akcí. A s rozjezdem svíčkového podnikání podle tohoto modelu byl v té chvíli konec. V návaznosti na to jsem musel do zaměstnání.

Už však víme, že „každý neúspěch v sobě skrývá semínko stejně velkého úspěchu“ (citát v obraze zde). I díky tomu se mi tak podařilo obstarat si lepší vybavení, více vosku a pevnější zázemí.

A pokud bych měl vysvětlit zmíněný výjimečný citát od mentora úspěchu Napoleona Hilla – neúspěch je nezbytnou součástí úspěchu. Při každém neúspěchu je potřeba opět vstát a pokračovat dál.

Takže nyní přišel čas to zkusit znova a ještě lépe.

Pokračování s e-shopem Sochorskymlyn.cz

Candelas, výroba svíček, svíčková dílnička, vosk, včelí vosk, svíčka ze včelího vosku, stáčená svíčka, folklór, lidový, lidová, kroj, dívka
Dívka z folklórního souboru při výrobě svíček u našeho stánku – svíčky nyní k dostání na Sochorskymlýn.cz.

Nyní tak navazuji tam kde jsem dříve skončil a rozvíjím původní nápad i tradici o kousek dále. Dne 4.10.2022 se mi podařilo nahodit do provozu e-shop Sochorskymlyn.cz se základní nabídkou svíček ze včelího vosku.

I v tomto případě se jedná o minimální funkční verzi s prvními produkty. Samotný e-shop budu v čase vylepšovat a nabídku rozšiřovat. Je to přirozený způsob rozjezdu nových projektů.

Naštěstí jsem v tomto případě měl hodně z čeho vycházet. Jak logo, tak produktové fotografie i samotné výrobky jsem měl k dispozici z předchozích činností. A mohl jsem proto nový e-shop poskládat vcelku rychle dohromady.

Jelikož se navíc blíží konec roku a s ním i tradiční vánoční sezóna, pokusím se mít co nejvíc připraveno do konce měsíce října.

Synergie projektů s blogem

Dalším užitečným efektem kromě toho, že se mi líbí včelí vosk a baví mě práce s ním a jej mohu nabídnout i dalším zájemcům, je synergie s blogem jindrichsmitka.cz, který právě čtete.

Již dříve jsem proto psal o skutečnosti, že se společnost Google a další mediální společnosti snaží velmi nevhodně ovlivňovat veřejně mínění. Snaží se omezovat svobodný přístup k informacím, omezovat svobodnou diskuzi a svobodu vyjadřování. To se projevilo při kovidu, Ukrajině a projeví se to i při dalších zkouškách, které nás ještě čekají.

Do nedávna však byl tento blog financován (alespoň na pokrytí nákladů) skrze reklamy od Googlu. Každý vlastní projekt, který tak budu moci propagovat napřímo, bez nutnosti využívat tohoto prostředníka, považuji za dobrý krok ke zvýšení nezávislosti jak blogu a jeho obsahu, tak i jeho autora.

Je to také další krok na cestě mimo stávající systém (psal jsem zde).

obraz, motivace, vnitřní motivace, motivační obraz, citát, motivační citát, obraz na zeď, obraz na plátně, motivář.cz
Motivační obraz s citátem: “ Vytrvalost přináší štěstí.“ Zdroj Motivář.cz

Dříve jsme spustili projekt Motivář.cz

Na začátku léta jsme si také společně představili zbrusu nový projekt určený ke zvýšení vnitřní motivace každého z nás – motivář.cz, který dodává motivační obrazy s citáty. A to i citáty zmíněné výše.

Kromě faktu, že sbírání citátů mě také už dlouho baví, má i tento projekt užitečnou funkci, při podpoře sdělení na tomto blogu i při vzájemné propagaci. Pomáhá tak podporovat činnost blogu i nezávislost autora.

Závěrem

Jak projekt Sochorskymlyn.cz, tak i Motivář.cz jsou partnerské projekty blogu www.jindrichsmitka.cz. Nákupem v nich podporujete jak nezávislou tvorbu textů na tomto blogu, tak i rozvoj těchto zajímavých projektů.

Skrze tyto projekty se pak dále snažím co nejvíce podporovat Českou republiku, její lidi, obchodníky, výrobce i českou měnu, kulturu a vše co k naší zemi patří.

Už totiž známe 11 důvodů, proč je Česká republika skvělé místo k životu (psal jsem zde). A známe i druhou várku dalších 11ti důvodů, proč je skvělé žít zrovna u nás (psal jsem zde). A tyto důvody povětšinou platí stále i přes nejrůznější překážky, které jsou nám lidem kladeny do cesty.

Za každou projevenou podporu jsem proto velmi vděčný. Podporujete tím totiž také sebe i svoji zemi. A za to Vám čtenářům děkuji.

— konec článku —

Dál se můžete podívat do e-shopu Motivář.cz a vybrat si z řady designových motivačních obrazů s citátem s podtitulem „denní dávka motivace a dobré nálady“. Případně se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) anebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu.

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: