Voskové svíčky seženete v jedinečném dárkovém obchodě

Svíčka, vosk, včelí vosk, svíčky, dárek, dárkové balení, plovoucí svíčky
Plovoucí svíčky ze včelího vosku z dárkového obchodu.

Naše voskové svíčky ke koupi přes e-shop rodiny Lobkowiczů. Prohlédněte si krátké video. Rekapitulace cesty za tímto milníkem a jak jsme začínali s výrobou svíček.

V návaznosti na dřívější spolupráci, s ohledem na aktuálně neustále se měnící situaci ohledně setkávání a otevíracích dob obchodů, jsme všichni nuceni průběžně měnit zažité formy našeho fungování. Musíme se přizpůsobovat, zkoušet nové věci a hlavně spolupracovat.

To všechno bylo nutné, aby na světě vznikla další jedinečná spolupráce. Poté, co se nedávno naše svíčky vypravily na výlet do světa (psal jsem zde), jsou nyní svíčky z čistého včelího vosku k dostání v dárkovém obchodě rodiny Lobkowiczů. Nabídku voskových svíček od nás si můžete prohlédnout v odkazu (zde).

Podívat se můžete také na krátké video:

K Lobkowiczům patří pro představu například Lobkowiczký palác pod Pražským hradem, zámek Nelahozeves, zámek Roudnice nad Labem či Hrad Střekov.

Vstupenka do jedinečných dárkových obchodů

Tato spolupráce je pro nás jedinečná zejména tím, že jde o první uplatnění našich originálních výrobků v dárkovém obchodě zaměřeném na jedinečné, české a řemeslné výrobky. A to rovnou v takto vzácném prostředí. Jsme proto velmi rádi, že ač jsme s naším konceptem stále spíš na začátku, tak jsme dostali tuto jedinečnou příležitost.

Již dřív jsme dostali příležitost ke spolupráci s Lobkowiczi, když jsme několikrát navštívili s naším originálním stánkem řemeslné trhy právě na zámku Nelahozeves. Na trhy do Nelahozevsi jsme se původně dostali právě díky krásnému stánku s krásnými řemeslnými výrobky a tak trochu jiným přístupem k věci.

I tomu ale předcházelo množství kroků a i tento krok je další z řady v naplňování Vize nezávislosti a udržitelnosti (psal jsem zde). A ač cesta k cíli je často různorodá, tak vede správným směrem.

Jak to začalo

To vše ale začalo prvním pokusem. Po našem návratu ze světa (čtěte více zde) jsme se pokusili aplikovat zajímavé nápady ze světa a vymyslet koncept pro udržitelný život na venkově. Zkusili jsme proto v návaznosti na bezmála stoletou tradici ve včelařství na rodinném mlýně vyrobit první svíčku z vlastního vosku (čtěte více zde). Později také přibyly šperky s originálními motivy (čtěte více zde), které navrhuje má přítelkyně Milena.

Po nějaké době zkoušení se nám podařilo vytvořit první pořádný výrobek – svíčku, která splňovala naše vysoké nároky (čtěte více zde). Krásná vosková svíčka, kterou jsme vyrobili, byla také prvním produktem, který jsme zkusili nabídnout zákazníkům.

Chtěli jsme při tom vyzkoušet reakce potenciálních zákazníků a nabídnout voskové svíčky nejprve zákazníkům na lokálním trhu, ve známém prostředí, mezi známými lidmi. K prodeji svíček jsme ale potřebovali prodejní stánek.

Tvorba originálního prodejního stánku

Měli jsme zájem v souladu s naší vizí využívat co nejvíce lokálních materiálů a ekologicky šetrných surovin a proto jsme si stánek vlastnoručně vyrobili (čtěte více zde).

Dřevo při tom pocházelo ze dřeva padlého smrku ve vlastním lese (čtěte více zde) na rodinném mlýně nedaleko Příbrami. Jako impregnaci jsem při tom použil obyčejný lněný olej.

Lokální trhy

S originálním dřevěným stánkem jsme vyrazili na lokální trh do nedaleké obce Smolotely (čtěte více zde). A jelikož se to celkem povedlo, chtěli jsme si vyzkoušet prodej i dál. Navštívili jsme proto farmářský trh v Praze (psal jsem zde), který se ale zas tak podle představ nepovedl.

Pokračovali jsem na řemeslném tržišti na hradě Točník (čtěte více zde) a nakonec jsme se dostali až do Nelahozevsi, která nás zavedla až k další spolupráci s Lobkowiczi.

Nový přístup ke starému řemeslu

V současné době přitom průběžně vymýšlíme, jak tuto činnosti ještě lépe zviditelnit a lépe prodat to, co jsme se doposud naučili. A myslím, že je to další posun na cestě za úspěšným rozvojem tohoto podniku. Víme tak už nyní na co se budeme muset pořádně zaměřit v příštích letech a to na marketing.

Letošek tak i přes všechny své zvláštní kolotoče přál i pozitivním změnám a myslím, že uvedení našich výrobků do prodeje ve spolupráci s lobkowickým e-shopem je jedna z nich. Podívejte se proto na nabídku svíček i dalších zajímavých výrobků (zde).

Zároveň se mi v nedávné době podařilo získat stabilní práci v lokální příbramské firmě (psal jsem zde), takže bez nutnosti zdlouhavého dojíždění do zaměstnání mi i díky tomu zbude čas na další rozvoj svíčkového podnikání.

Nechme se proto překvapit, kam až nás tato cesta zavede.

V tuto chvíli se dále můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a nadále se můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: