Velikonoce na mlýně: fáze třetí realizační

Velikonoce, mlýn, aktvity, dílničky, dílnička, malování voskem, výroba svíček
Velikonoce na mlýně - náhled

Měníme vizi ve skutečnost. Dokončili jsme leták, domluvili účastníky a nyní pracujeme na vylepšení prostředí akce a zajištění dostatku pracovních materiálů.

Po úvodních představách jsme se přesunuli fáze přípravné (psal jsem zde) do realizační fáze projektu a začali měnit vize ve skutečnost.

Program a leták

Současný téměř finální program prakticky kopíruje původní představu (psal jsem zde). Jen jsme některé části programu v průběhu času rozšířili a doplnili o další prvky.

V návaznosti na potvrzení programu většinou účastníků, jsme tedy nyní připravili první verzi letáku, kterou možná ještě budeme upravovat. Už nyní však lze použít. Autorství letáku patří mé přítelkyni Mileně, za což jí patří velké díky.

Je možné, že se do doby konání akce ještě některé věci trochu změní nebo rozšíří. Mám ještě několik nápadů na určitá doplňková vylepšení, ale domluvený základ zůstává.

Budou dílničky na malování vajíček včelím voskem, výrobu svíček, pletení pomlázek. Dále projížďky na koni, vystoupení folklorního souboru Kamýček (více o souboru zde) a poté hledání velikonočních vajíček. Během dne také proběhne několik prohlídek včelína.

O občerstvení se postará Sbor dobrovolných hasičů ze spádové obce Dolní Hbity (více zde). Otazníkem zatím zůstává muzika, která by nás během dne provázela, ale doufám, že i to se brzy vyřeší.

Další postup

Velikonoce na mlýně jsou naše první akce, tak se snažíme rychle učit za běhu jak po organizační stránce, tak po všech ostatních, které s pořádání takovéto akce souvisí.

Kromě letáku tak další částí realizační fáze zůstává dokončení nezbytného úklidu interiéru i exteriéru, vybílení vnitřních prostor a příprava infrastruktury. Dál už bude zbývat jen dokončení dekorací a stylizace do původních prvků mlýna.

Je na místě zmínit, že Sochorský mlýn je s obytnou adaptací, což v praxi znamená, že budova je bez mlýnského soustrojí i vodního kola. Za to se nám dochovala spousta drobností, kterými tehdejší atmosféru budeme moci nastínit.

Zásobování z místních zdrojů

Do data konání akce pak nádavkem zbývá vyřešit jen zásobování materiály jako vajíčka, proutky na pomlázky a dostatek vosku. Vše z tohoto seznamu se pokusím obstarat buď přímo v místě nebo z co nejbližších zdrojů, aby akce měla skutečně lokální charakter (psal jsem zde) a zapadla tak do původní vize nezávislosti a udržitelnosti (více zde).

Parkování

Parkovat se bude na louce před domem. Je tam k dispozici dostatek prostoru pro cca 40 vozů. V záloze máme i další prostor, tak doufám, že ani v tomto směru nouze nebude.

Zájem a propagace

Na facebookovém profilu akce (zde) se nám zatím sešlo přes sto podporovatelů a jsem rád, že máte o událost takový zájem. V nejbližší době také začneme letáky sdílet dalšími prostředky a na další místa. Neváhejte nám proto navrhnout dobré tipy a návrhy, kde bychom mohli letáky sdílet a dostat je k většímu obecenstvu.

Děkujeme za podporu a těšíme se na viděnou na mlýně.