PF 2021: Výdrž, synergie a síla

PF 2021, síle, výdrž, synergie
PF 2021 a přání do nového roku. Foto zdroj: Pexels

Tlak vytváří nejkrásnější diamanty. Příznivé změny projevují svůj účinek. Spolupráce přináší víc, než jen součet jednotlivých částí.

Vítejme v novém roce 2021. V poslední době jsme prožili mnoho převratných změn, se kterými jsme se museli naučit pracovat.

Museli jsme se v krátké době naučit reagovat na velké vnější změny, tlaky a napravit doposud opomíjené nebo zanedbávané součásti našich životů. Museli jsme se také naučit vydržet a stát pevně na svých nohách ať se děje cokoli.

Nejkrásnější diamanty

Svět si přitom vyzkoušel, co všechno dokážeme zvládnout, ustát, přizpůsobit se a zlepšit. Měl k tomu totiž důvod a to, že potřebuje, abychom se stali pevnějšími, odolnějšími a silnějšími ve svém jádru.

Ty nejkrásnější diamanty na světě totiž vznikají právě pod největším tlakem. Čím větší tlak na nás působí, tím silnějšími a odolnějšími se musíme stát, abychom mu dokázali čelit. Přitom se jen ukáže naše vnitřní krása.


Započaté pokračuje dál

Minulý rok tak přál velkým životním i světovým změnám a všechno co jsme doposud započali v minulém roce, budeme nejspíš následovat i v roce novém. Všechny pozitivní změny, které jsme při tom všem dokázali zavést do svých životů, tak pořádně projeví svůj kladný přínos právě v letos.

Dá se jen předpokládat, že situace se nám v průběhu roku spíš stabilizuje a to přinejmenším v našem vnímání. Už jen proto, že jsme si na převratné změny zvykli, umíme s nimi pracovat a jsme stále silnější. Všechno, co jsme tedy doposud začali, změnili a zlepšili v náš prospěch, se nám do budoucna jen vrátí.

Spolupráce

Zdaleka ne všechno je úkol pro jednotlivce a tak bychom se měli hlouběji naučit spolupracovat a využívat schopností svých i druhých k neustálému zlepšování.

V případě spolupráce totiž platí, že výsledný celek je víc, než jen součet jednotlivých částí. Synergie (vzájemně se doplňující kladné efekty) plynoucí z dobré spolupráce totiž přináší další přidanou hodnotu. Kromě samotného součtu částí přitom totiž vzniká ještě něco navíc.

Vyhledávejme proto dobré spolupráce a věnujme jim péči, kterou si zaslouží.

Přání do nového roku

Mé přáním nejen čtenářům blogu do nového roku 2021 tak mohu shrnout do tří nejdůležitějších slov: výdrž, synergie a síla. Tak zvládneme každou výzvu.

Nyní se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a nadále se můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: