Blog slaví třetí narozeniny

Narozeninový ananas, balónky, oslava, pohoda, čepičky
Třetí narozeniny - foto zdroj: Pexels

Zacestovali jsme si, zapřemýšleli, odešli z práce a začali podomácku tvořit. Poslední roky to byla jízda, která si zaslouží krátké opáčko. Návštěvnost roste a děkuji Vám za to.

Blog jindrichsmitka.cz je v provozu již tři roky a za tu doby jsme stihli procestovat řadu zemí, spoustu toho zažít, vyzkoušet a přitom všem si uvědomovat, jak funguje svět. Jsem rád, že s většinou témat, které jsem po tu dobu intenzivně prožíval, jsem zvládl držet krok i na blogu.

Pojďme si tedy krátce shrnout, co jsme již společně prožili…

Svatojakubská pouť

Narozeniny blogu jsou zároveň třetím výročím zahájení mé cesty do poutního města Santiago de Compostela. Psal se 8. červen 2016, když jsem s batůžkem vyrazil na tuto 3000 kilometrů dlouhou pouť (více zde). A jako zázrakem jsem tam pěšky opravdu došel, i když mě přitom zrovna kousali štěnice (více zde).

Po návratu z Camina jsme se mohli chvíli setkávat v rámci besed, které jsem ke stejnému tématu pořádal (více zde).


Cestování po Iberském poloostrově

Putování byla legrace a když už jsem tam jednou byl, tak jsem si putování prodloužil ještě cestováním po Iberském poloostrově. Zažil jsem portugalskou pohostinnost (více zde), strávil zajímavý čas nejen v horské vesnici v Andalusii (více zde), zažil morbidní tamní Velikonoce (více zde) a strávil pár dní na Gibraltaru (více zde).

Plavba po italských ostrovech

Trochu náhodou jsem se ještě v roce 2017 dostal ke krátké plavbě na lodi po středozemním moři. Bojovým úkolem bylo dostat loď po zimě na vodu a přepravit ji z kotviště nedaleko Říma k místu střídání posádky.

Projeli jsme přitom Pontické souostroví (více zde), ostrovy Ischie, Capri (více zde) a pak cestou zpět jsem ještě navštívil Pompeje (více zde) a zažil lesk i bídu Neapole (více zde).

Zajímavosti Čech a Moravy

V mezidobí jsem měl pracovní přestávku, kdy jsem měl možnost se toho hodně naučit a poznat také zajímavosti vlastní domoviny. Navštívili jsme tak Český Krumlov a malovanou jihočeskou památkovou rezervaci Holašovice (více zde). Na Moravě jsme pak už s Milčou prolezli sklépky a vydali se na krojované slavnosti v obci Moravany (více zde).


Výprava do Chile

Před cestou do Chile však práce musela stranou a my jsme se začali připravovat na dalekou cestu za dobrodružstvím. Místa navštívená v Chile si můžete prohlédnout (zde). Musím uznat, že výprava předčila má očekávání, i když vpravdě mnohdy trochu jinak, než jsem si představoval.

Poznali jsme tam lidi zajímavé (více zde) i ty o trochu méně zajímavé (zde).

Argentina a Velká Británie

Cestou zpět z Chile jsme strávili zajímavý čas v argentinském hlavním městě Buenos Aires. Potkali jsme přitom spisovatele Juana Martína Guevarru (více zde), mladšího bratra známého revolucionáře.

Také jsme zavítali do Velké Británie, kde jsme pobyli nějaký čas v Bristolu (více zde) a prošli si i britskou metropoli Londýn (více zde).

Zamýšlení se

Ve volných chvílích jsme také měli možnost se zastavit a zamyslet. Zkusili jsme si být sami se sebou a trochu se tím ozdravit (více zde) a vyčistit si mysl od všudypřítomného nejen elektronického rušení v článku Digitální detox (zde).

Už také víme, co je v České republice fajn a můžeme na to být hrdí (více zde). Toto téma mě natolik zaujalo, že jsem sepsal rovnou i druhý díl (více zde).

Přemítali jsme nad užitečností úklidu v hlavě i kolem sebe a jak se tím osvobodit od materiální zátěže (více zde). Zkusili jsme se také zamyslet nad řešením složité dopravní situace a nepříjemného fenoménu dojíždění za prací (více zde).


Trocha statistiky

A jak si vedl blog? V současnosti si můžete počíst v některém z bezmála 150 článků a širokého spektra témat od cestování přes zamyšlení po inspirující vlastní tvorbu, se kterou jsme v posledních týdnech začali.

Už v minulém článku ke druhým narozeninám (více zde), jsem psal že se těším na čtenost v řádu stovek uživatelů. V průběhu tohoto třetího roku provozu se pak návštěvnost opravdu posunula až na nižší stovky čtenářů týdně.

Na hlavní internetové sociální síti máme nyní 180 sledujících. I vy se tak nyní můžete přidat, stát se pravidelným odběratelem článků a pomoci tuto hodnotu ještě zvýšit. Stačí dát lajk tomuto blogu v jeho pravé liště vedle textu nebo přímo na Facebooku (zde).

Poděkování

Rád bych tímto poděkoval Vám všem, kteří na blog www.jindrichsmitka.cz zavítáte a pravidelně se sem vracíte, za důvěru a přízeň.

Můžete si být jistí, že spousta zajímavých témat, nápadů, výrobků, myšlenek, inspirace a zkušeností nás v příštích letech rozhodně ještě čeká. A mám takový pocit, že to bude další pořádná jízda.