Šesté výročí blogu: Nový projekt i zvyšování nezávislosti a suverenity

blog, oslava, narozeniny, jubileum, výročí
Dveře od šestého roku. Šesté narozeniny blogu.

Rekapitulace nejvýznamnějších témat blogu. Nový projekt se zaměřením na motivaci. Nezávislost, soběstačnost a samozásobitelství. Podporuji Czexit – vystoupení ČR z Evropské unie.

V tomto čase se děje tolik věcí, které vyžadují můj čas, že mi v poslední době ani nezbyl čas na psaní. Doufám, že jsem nyní překonal největší nápor a pomalu se věci vrátí do běžnějšího režimu.

Šesté narozeniny blogu

blog, oslava, narozeniny, jubileum, výročí
Oslava narozenin blogu

Blog www.jindrichsmitka.cz slaví 8. června již 6. narozeniny. Touto dobou v roce 2016 totiž přibyl na blogu první článek (zde) o mém záměru vyrazit pěšky na Svatojakubskou pouť z Čech do Santiaga de Compostela. Učinil jsem tak první krůčky k cestě dlouhé 3 000 kilometrů, trvající čtyři měsíce (článek o celé pouti zde). Dál jsme pokračovali do Porta (zde) a strávili zimu na jihu Portugalska (zde) a jaro ve Španělsku (zde). Projeli jsme kus Itálie na plachetnici (zde) a vydali se navštívit Chile (zde).

A od té doby jsme společně urazili pozoruhodnou cestu dále. Od besedové šňůry po České republice na téma Svatojakubské cesty (psal jsem zde) jsme pak postoupili na tvorbu digitalizované verze besedy o pouti do Santiaga (čtěte zde).

Dále jsme se společně pustili do tvorby zahrady (psal jsem zde) a zkusili jsme si podnikání s vlastními výrobky (zde).

V poslední době jsme se hodně opřeli do společensky významných tématů jako naprosté selhání politiků, médií a téměř celého zdravotnictví v době kovidu (psal jsem např. Zde) a s tím souvisejících finančních témat (čtěte zde). Poslední významné téma, které jsme věnovali hodně pozornosti byly kryptoměny.

Tímto výčtem, ale rozhodně nekončíme. Řízená finanční krize je stále na cestě a stále blíž (psal jsem zde) a chystá se na nás další uměle vyvolaná a záměrně šířená (opět zejména televizní) pandémie, ke které média již nyní připravují prodejní půdu – opičí neštovice (čtěte zde).

Proto je potřeba neusnout na vavřínech a pokračovat se zvyšování nezávislosti a suverenity dokud je čas. Cílem našeho společného snažení pak je přeměnit blížící se situace z negativních na pozitivní. Z připravované katastrofy na životní příležitost, k pozitivní změně vlastních životů i společnosti jako takové.


K tomu, ale musíme všichni přispět svým dílem. Takže začínám u sebe:

Od začátku letošního roku pracuji průběžně na přípravách na spuštění nového projektu zaměřeného na motivaci a udržení pozitivního myšlení i v náročných časech, které nás v dohledné době čekají.

Nový projekt na cestě – motivace a udržení vůle i v náročných dobách

blog, projekt,
Nový projekt na cestě

Zprvu půjde o připomínku důležitých věcí, na které nechceme během náročných dnů zapomínat a chceme je mít stále na očích. Projekt sice posouvám vpřed o volných chvilkách, takže to v letošním shonu jde sice velmi pomalu, ale i tak konstantně. Předpokládám, že tento projekt, bych mohl uvést do realizace během letošního léta.

Nový projekt bude mít přínos na několika rovinách zároveň a významně zvýší nezávislost a suverenitu aktivit blogu i svobodných informací pro čtenáře.

Připravovaný projekt:

1) Podpoří a doplní aktivity blogu www.jindrichsmitka.cz.

2) Zvýší nezávislost blogu na tendenčních dodavatelích reklamy (Google a spol), kteří se v poslední době snaží nepříznivě ovlivňovat svobodu projevu ať už výhružkami ohledně zákazu používání služeb, neskrývanou cenzurou či vyčleňováním nepohodlných informací.

3) Pomůže mě i dalším zájemcům udržet na očích to důležité, co potřebujeme denně připomínat.

4) Bude legrace.

Pokud je mezi čtenáři grafik, znalý v používání grafického programu photoshop, určitě bych uvítal spolupráci (hrazenou) pro zdárný start a rozvoj projektu. Případní zájemci se mohou hlásit přes kontaktní formulář blogu (zde).

Bližší podrobnosti budu zveřejňovat průběžně v souladu s pokrokem v projektu.

Soběstačnost a samozásobitelství

Souběžně s tím je třeba zvyšovat soběstačnost. Vzhledem k záměrným (a uměle vyvolávaným) tlakům na růst cen od potravin, přes energie, zdravotní péči, a další aspekty života, je potřeba pracovat na nezávislosti a soběstačnosti po vlastní ose.

Je zřejmé, že systém je nastaven na podporování závislosti, nikoli nezávislosti, tak si musíme v tomto ohledu pomoci sami. O to víc, že omezování dostupnosti potravin přijde na paškál jako další bod programu po energiích. Přece jen lidé s plným žaludkem se manipulují stále trochu hůř, než závislí a hladoví jedinci.

Zahrada, brambory, sázení, setí, fréza, půdní fréza
Zahrada s bramborami

Prvním a zřejmě nejsnáze dosažitelným cílem na pořadníku soběstačnosti je proto samo-zásobování potravinami.

Na rodinném pozemku jsme tak již několik let nazpět začali budovat zahrádku (psal jsem zde). Původním cílem bylo vypěstovat si zdravé potraviny bez genetických modifikací a bez chemie. V poslední době to však začíná mít také výhody finanční (resp. úsporné).

Letos už jsou v zemi brambory, kukuřice, fazole, dýně a cukety a v omezené míře několik dalších plodin.

Lze nanejvýš doporučit zvyšovat vlastní soběstačnost každému, kdo má k dispozici alespoň kousek půdy.


Podporuji vystoupení ČR z Evropské unie

Dále jsem se stal zastáncem obnovení nezávislosti a suverenity naší země. Podporuji proto Czexit, tedy vystoupení naší země z nebezpečných odnárodněných institucí – Evropská Unie i dalších. Podporuji zachování národní měny a stojím proti snahám o přijetí eura. Odmítám snahy politiků a médií přeprogramovat myšlení lidí používáním eur místo korun. Těžce zadlužené země eurozóny půjdou ke dnu a s nimi také jejich měna. A my se i díky vlastní měně můžeme vydat svojí cestou.

Czexit, vystoupení z Evropské Unie, Česká republika, nezávislost, samostatnost, svébytnost
Czexit – vystoupení ČR z Evropské Unie

Evropská unie také způsobuje nejenom mnohé tržní a dotační nerovnosti v rámci celé Evropy, ale zejména udržuje soustavnou snahu o likvidaci národní suverenity a soběstačnosti v oblasti politiky, imigrace, potravin, energií, financí a v podstatě jakékoli autonomie. A to ve prospěch nadnárodních korporací, které z takového stavu profitují.

Není také důvod mít nejdražší elektrický proud široko daleko, když jsme jedním z největších exportérů elektřiny a v tomto ohledu plně soběstační. Podobných příkladů lze najít mnoho a tomuto tématu se v čase budeme věnovat více.

Přitom není třeba mít zásadní obavy o přeshraniční spolupráci. Švýcarsko i Norsko si zachovaly vlastní suverenitu, aniž by vstoupily do Evropské Unie. Stačí si vzít příklad z těchto dvou zemí a vybrat si to nejlepší z politiky obou.

Můžeme mít vlastní státní a národní nezávislost a suverenitu, politiku přínosnou pro naši zemi, zahraniční spolupráci i volný pohyb osob i podnikání s našimi přeshraničními sousedy. Kde lidé spolupracovat chtějí, tam spolupracovat budou.

— konec článku —

Dál se je možné se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) a nebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu.

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: