Videokurz: Ochrana majetku a investování podle ekonomických cyklů

monopoly, hra, šance, figurka, políčko
Hra monopoly - políčko šance

Historie se opakuje, i když na to zapomínáme. Díky poznání, zkušenostem a informacím se můžeme včas připravit na změny, které nás čekají a ochránit tak svůj majetek a investovat podle ekonomických cyklů. Videokurz, předplatné a první video.

Myslím si, že přichází významná změnová doba, která se zapíše do historie. Přestože není radno věštit budoucnost, ani malovat čerty na zeď, zastávám názor, že je lepší se připravit na něco, co se stát nemusí, než se nechat zaskočit něčím, co jsem nečekal.

Již více než deset let se aktivně zabývám studiem ekonomických cyklů a fungování peněz. A pochopil jsem, že události se opakují, jen okolní podmínky se mění. Začal jsem proto připravovat videokurz, který zájemcům pomůže se připravit na nadcházející změny.

Pozvánku najdete zde:

Videokurz si můžete před-objednat (zde). O přístupu k jednotlivým kapitolám Vás budu informovat, viz. níže v článku.

Nevídaně dlouhý růstový cyklus

Již v minulém článku jsem zmínil, že běžný krátkodobý ekonomický cyklus trvá v průměru sedm let. Současná konjunktura přitom trvá již bezmála 12tým rokem v řadě (čtěte více zde). A všichni víme, že nic neroste do nebe.

Poslední roky pohánělo tento ekonomický „růst“ pouze rostoucí zadlužení v návaznosti na prakticky nulové úrokové sazby. A ani takto to nemůže růst trvat do nekonečna. Už jen proto, že prostě není dostatek lidí, kteří by se ještě mohli dál zadlužovat.

Přírodní a společenské zákony tak nelze obcházet do nekonečna. V zásadě platí, že čím déle děláte chybnou věc, tím složitější je ji potom napravit až se naplno ukáže, že byla chybně.

Historie se opakuje

I přesto, že současný hospodářský růst trvá nevídaně dlouho, je důležité nezapomínat, že historie se v pravidelných intervalech opakuje. Současnost se jen liší určitými obměnami okolních podmínek a situacemi. To znamená, že se můžete připravit na změny, které se ukáží teprve časem.

To není žádné věštění z křišťálové koule. Říká se tomu analýza. Každá firma i jednotlivec se musí přizpůsobovat podmínkám měnícím se v čase. Snažit se očekávat a předvídat, co přijde a připravit se na to. Všichni například víme, že v našich zeměpisných podmínkách po zimě přijde jaro, po jaru léto, po létě podzim a pak zase zima a tak stále dokola.

V přírodě, lidské společnosti i ekonomice to funguje naprosto stejně.

Praxe dělá mistra

Jakmile tak zaznamenáte správný vítr a přijde vhodný čas, nastavíte plachty správným směrem a můžete vyrazit vpřed.

Když pak začne hodně foukat, tak to s Vámi samozřejmě začne také pěkně drncat. To už je ale život. Ale všichni víme, že praxe dělá mistra. Čím víc chyb uděláme a poučíme se z nich, tím zkušenější, zručnější a rychlejší ve svém oboru budeme.

A jelikož už se ekonomikou, jejím cykly a zákonitostmi zabývám už docela dlouho, stejně jako jsem udělal i dost chyb, ze kterých jsem se mohl poučit, mohu s Vámi nyní mnoho z těchto zkušeností sdílet.

Poznávání ekonomických zákonitostí

Toto poznání jsem nabíral před bezmála třinácti lety a to od chvíle, kdy jsem poprvé v 18 letech vycestoval pracovně na léto do Velké Británie. Psal se rok 2008 a zrovna se rozjela poslední tzv. Finanční krize.

Dnes jsem velmi vděčný, že jsem mohl sbírat tyto zkušenosti přímo v terénu u nás i ve světě, ať při cestách, při diskuzích se zajímavými lidmi i při pracovních zkušenostech, kdy jsem působil například jako analytik pro portál Zlato.cz nebo spolupracovník headhunterské agentury Accord Group.

A nyní jsem velmi rád, že s Vámi mohu tyto své zkušenosti nasdílet. A to zejména proto, abychom se společně mohli lépe připravit na to, co může v dohledné době přijít.

Videokurz a jednotlivé kapitoly

A jelikož přišel čas se nejen připravit, ale i sdílet toto poznání, připravuji pro zájemce video kurz, ve kterém Vás vybavím poznáním z oblastí:

1) Historie peněz a ekonomických krizí

2) Skutečná hodnota peněz

3) Fungování inflace a deflace

4) Proč se nevyplatí spořit peníze ani využívat běžné investiční produkty

5) Fungování bankovního systému a pojištění vkladů

6) Ekonomické cykly a investování podle nich

7) Příjem, výdaje a daně

8) Cyklické a proti-cyklické investice

9) Ochrana finančního majetku

10) Osobní zkušenosti z daných oblastí

Přesné formulace budu ještě ladit v průběhu tvorby kurzu. Prvními body, na které si posvítíme budou přitom ty nejdůležitější, tedy: Historie peněz, Inflace, Ekonomické cykly a jak se na ně připravit.

Před-objednávky

Tento kurz budu připravuji od nynějška a v následujících týdnech tak, abyste nejdůležitější informace obdržely co možná nejdříve. Předpokládaná četnost tvorby obsahu je cca 2-3 videa za měsíc, přičemž výše zmíněné nejdůležitější díly bych rád měl hotové výrazně rychleji.

Svých poznatků v tomto kurzu si cením na 10 000 Kč za jednoho uživatele. Nyní si však kurz můžete předplatit již během jeho tvorby a získat tak přístup k důležitým informacím včas již při částce 1499 Kč. Tato částka zahrnuje také možnost krátkých konzultací.

Objednávku můžete učinit přes e-shop blogu (zde).