Důležité dokumenty aneb informovanost umožňuje vědomá rozhodnutí

dokument, film, informace, informovanost,
Filmová klapka - universal studios - Zdroj: Pexels

Informovanost a přehled zasazují zdánlivě nesouvisející události do kontextu. Dokument Monopol, Propaganda, Americký sen, Zázrak z Wörglu a Skutečný Anthony Fauci jako zásadní informační zdroje pro vědomá rozhodnutí.

svět, obrácení, vzhůru nohama, koule, moře, oceán, média, převácení
Svět vzhůru nohama vytváří umělá mediální realita. Informovanost pro vědomá rozhodnutí. Zdroj: Pexels

V současné situaci kolem nás i ve světě se děje mnoho událostí, které nás často strhávají někam, kam nechceme. Všechny události, které se naoko zdají jako náhoda, pak mají svou příčinu.

Dnes si proto posvítíme na několik zásadní informačních zdrojů, které mnoha lidem bezpochyby pomohou zařadit si určité události do souvislostí a celkového kontextu.

Informovanost jako základ pro vědomá rozhodnutí

Informace jsou totiž základem pochopení. Každý z nás si i díky nim může udělat solidní obrázek o tom, co se děje a proč. Ba co víc, mít díky tomu i širší rozhled a chápat tak nejrůznější další situace v souvislostech.

Informovaní lidé se pak nemusejí nechat vláčet událostmi, které se zdánlivě dějí bez příčiny. Všechno má totiž v konečném důsledku svou příčinu.

Informovaní lidé pak mohou činit informovaná rozhodnutí a jednat odpovědně vůči sobě i svému okolí.

Informovaní lidé pak mohou být vědomou součástí světa, která ví, co se děje a dokáže se nejen předem připravit, ale také včas a správně reagovat.

A mít základní informace a přehled, je důležité pro pochopení toho, co se kolem nás děje.

1) Dokument Monopol

Monopol je skvěle zpracovaná rešerše ohledně propojených vlastnických linek a kontrolních podílů největších nadnárodních společností. Společností, které samy o sobě ovládají značnou část obchodních řetězců po celém světě.

Tyto linky se pak postupně sbíhají do hrstky míst, ze kterých se celé toto konglomerátní vlastnictví kontroluje. Na základě tohoto poznání lze snadno pochopit, že mnohé celosvětové divadlo lze s použitím snadno zinscenovat.

Dokument Monopol

2) Propaganda

Propaganda je skvěle zpracovaný dokument, který ukazuje, jak se vytváří souhlas davu. Základní heslo propagandy zní: „dostatečně často opakovaná lež, se stává pravdou“ (psal jsem zde).

Nikoli však ve své podstatě, ale pouze v hlavách lidí, jejichž myšlení je přeplněno neustále se opakujícími sdělením určitého typu, které se vzájemně potvrzují z mnoha stran. Samozřejmě cíleně směřovaných, s cílem přesvědčit Váš mozek myslet určitým směrem.

Novodobý název pro tento obor zní Public Relations ve zkratce PR (PíáR) a v českém překladu vztahy s veřejností. Jedná se však pouze o rebranding (změnu názvu) staré dobré propagandy.

Jak se vytváří umělá mediální realita jsem psal dříve (zde).

Dokument propaganda. V minulém článku nefungoval, takže opakování matka moudrosti

3) Americký sen

Animovaný „dokument“ Americký sen je geniálně jednoduchým vyjádřením fungování měnového systému Spojených států Amerických. Tedy měnového systému, který představuje na 60 % světových devizových rezerv a má rozhodující vliv v mezinárodním obchodě.

Jak říká první věta z tohoto krátkého filmu: „Americký sen, a má to svůj důvod, že se tomu říká sen.“ Psal jsem již dříve (zde).

Ano, soukromá centrální banka spojených států si může nejen s Američany, ale i se značnou částí světa dělat, co chce. A taky to dělá. Ve prospěch svých akcionářů.

A ty už nejspíš známe z dokumentu Monopol. Byť ty, kteří toto celé řídí v žádném seznamu vlastníků nenajdete. Proč by také, mají trusty – anonymní právní entity, které nikomu nepatří, jen je někdo ovládá.

Výše uvedené animované video krásně ilustruje fungování finančního systému dnešního světa i cestu, jak jsme se do něho dostali.


4) Zázrak z Wörglu

Skvělý film o udržování státních monopolů na kontrolu oběhu peněz. Peníze samy o sobě nemají žádnou hodnotu. Jejich hodnotu určuje až důvěra lidí, že si za ně mohou něco pořídit.

Toho si všimli již představitelé malé rakouské obce Vorgl během hospodářské deprese 30. let. A zřídili si vlastní lokální měnu. S velkým spěchem. Film krásně ilustruje, jednání centrálních bank, které si i za cenu ochuzování širokých vrstev obyvatelstva, osobují právo na jedinou „pravou“ měnu.

5) Skutečný Anthony Fauci

A navrch ještě dokument o tom, jak se věda a média zneužívají k propagaci nebezpečných, nevyzkoušených „medicínských“ prostředků. Stačí mít dostatečně otitulovaného packala, který se agendě upíše. Nejlépe velmi starého packala, který když na konci akce sám zemře, není ani koho potrestat.

Dále pár správných lidí v čelech řídících orgánů veřejných zdravotních institucí a rozhodovacích orgánech a k tomu dostatečný propagandistický hlas v hlavních mediálních domech vlastněných stejnými lidmi, jako hlavní farmaceutické domy, které budou dostatečně dlouho vytvářet patřičný tlak.

Divadlo může začít. Obecenstvo je připravené.

1. díl:

2. díl:

Závěrem

Výše uvedené dokumenty spolu zdánlivě nesouvisí. Ukazují nám, ale velice dobrý obrázek o tom, kdo tahá za nitky a jak hluboce jsou nejdůležitější instituce řídící současný systém provázané v celosvětovém měřítku.

Od nadnárodních společností, před dominantní celosvětová média, přes centrální banky většiny zemí, až využití tohoto aparátu při řízení událostí typu celosvětových plándemií nebo řízených globálních burzovních krachů (pokračujte ve čtení zde). A protože „všechno má svůj správný čas“ (citát v obraze na Motivářcz zde), i tento řízený ekonomický cyklus pomalu končí.

Informovanost a schopnost chápat tyto souvislosti jsou stěžejní pro pochopení událostí v kontextu a schopnost činit pak vědomá rozhodnutí.

— konec článku —

Dál se můžete podívat do e-shopu Motivář.cz a vybrat si z řady designových motivačních obrazů s citátem s podtitulem „denní dávka motivace a dobré nálady“. Případně se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) anebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu. A nebo si pořídit hezkou voskovou svíčku z rodinné manufaktury (zde).

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: