V náročné době: Malujeme

Bydlení, rekonstrukce, malování, barva
Malování, Zdroj: Pexels

Vylepšujeme bydlení a řešíme dlouho odkládané záležitosti. Tvořivost zaměřená novým směrem. Škrábeme, malujeme a měníme staré za nové. Digitální produkty počkají na další volné chvíle, a my děláme to nejlepší, co jde.

Nakupování a mnoho dalšího nám opět zatrhli. Obchody jsou zavřené a v televizi i dalších médiích stále dokola papouškují jen další a přísnější opatření a další negativní zprávy.

Mezinárodní den štěstí (čtěte více zde), který nám alespoň trochu odlehčil start minulé pandemie je daleko, tak se holt musíme poohlédnout po jiných zajímavých aktivitách, kterými bychom si mohli udělat radost v bezpečí svých domovů, když venku je tak nejisto.

Mnozí z nás Čechů tak již nyní využili a dál využívají volný čas tvořivým způsobem. Kdo ještě nerekonstruoval své bydlení a nedostavěl dům, tak má možnost dokončovat nyní.

Odbyt bytových doplňků hlásí nové rekordy (odkaz na článek). Co taky na plat, do obchodů ani do zahraničí se teď zase zkrátka chvíli nepodíváme. Musíme pracovat na sobě.

Druhá vlna ve znamení rekonstrukcí

Tzv. druhá vlna nás tak vede trochu jiným směrem. Tvořiví lidé z celé republiky zkrátka dělají to nejlepší, co mohou, aby užitečně a ku prospěchu využili čas strávený doma.

To platí i v našem případě. Začali jsme škrábat zdi, malovat a přizpůsobovat bydlení ještě před zavřením obchodů, takže jsme byli na uzavírku napůl připraveni. Válečky na malování (zde), škrabky na zeď (zde), igelity, pytle a lepící malířské pásky (zde) jsme již měli po ruce. Po dalším vyhlášeném zákazu maloobchodu jsem tak ještě v poslední otvírací době týž den místo pro rýži, zamířil do barev a laků pro další kýble údajně nejprodávanějšího Primalexu plus (zde).

Zdi se samy od starých nátěrů neoškrábou a malování se také samo neudělá. Takže plán na příští víkendy a volné chvíli je nadále budovat, budovat a budovat. Pořídili jsme také nové spínače na světla, ať je ta nová doba s celou parádou.

Digitální produkty nyní chvíli počkají, odpočineme si od nich a hlavně je lze dělat i přes zimu a vlastně kdykoli zbyde čas. Malování v zimě totiž není nejlepší nápad, takže co stihneme teď to stihneme dobře.


Z jara digitalizace besedy o 3000 Km dlouhé pouti do Santiaga

Z jara jsme se při první vlně uzavírání obchodů začali učit fungovat digitálně tam, kde to jde. Na tomto blogu jsme se při tom naučili točit, stříhat a finalizovat videa (čtěte více zde). To je ostatně dobrá znalost do současného prostředí a činnost, která se může ještě v lecčems hodit.

Podařilo se nám tak dokončit první digitální produkt pro tento blog a besedu o pouti do Santiaga de Compostela z doby, kdy to ještě šlo si tak již můžete prohlédnout (v odkazu zde).

Na programu pro příští rok jsou totiž další digitální produkty, které postupně promýšlím, připravuji a když to jde, tak i testuji (čtěte více zde). Jsem rád, že jsem měl možnost další potenciální digitální produkt otestovat ještě před dalším utahováním veřejných prostorů a setkání.

Dělat to nejlepší v každé době

Přijde mi, že současný rok zkouší, co všechno vydržíme a jak se naučíme vyrovnávat s překotnými změnami.

Nejlepším řešením jak na situaci reagovat tak podle mě nyní je napravit odkládané a nadále dělat to nejlepší, co jde, každý den. Věnovat se přitom trochu sami sobě a pracovat na dobré náladě a pozitivním přístupu k životu každý další den.

Žádná doba netrvá věčně a ani tato omezení a nejistota tu s námi věčně nebudou věčně. Takže nezbývá, než se těšit na chvíle, až tato omezení opět pozbudou platnost a situace se stabilizuje.

Můžete se také dále podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a nadále se můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapiště k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: