Online digitální cestování

Cestování, počítač, mapa
Online cestování. Zdroj: Pexels

Cestování online z pohodlí obýváku, zacílení na digitální produkty a charakteristiky letošního roku.

Tak jako mnozí cestovatelé a pohybliví lidé jsme již delší dobu na zemi a místo dalšího poznávání světa zlepšujeme co se dá v našich domovech (čtěte například zde) a okolí. Život nás tak nějak zpomalil a zajistil trávení více času v našich domovech.

Má to zajisté dobrý důvod přinejmenším v tom, abychom se trochu zklidnili a dali si dohromady vlastní život a připravili se na budoucnost.

Již v minulém roce jsme tak měli možnost sledovat přerod tohoto blogu do nové doby spolu s tvorbou e-shopu (více zde) i prvního digitálního produktu v podobě videobesedy o pouti do Santiaga de Compostela (více zde).

Je zároveň tématické, že i díky video besedě můžete procestovat pořádný kus světa online z pohodlí domova. A to v době, kdy je fyzické cestování přinejmenším komplikované.

Cestování online

Osobně také rádi cestujeme a to ať je jakákoli doba. Díky tomu jsme objevili další způsob, jak i komplikované době cestovat z domova a z pohodlí vlastního obýváku.

Objevili jsme online archiv České televize s cestopisnými pořady. Na Ivysílání tak lze dohledat spoustu cestopisů chvíli po premiéře a v některých případech také celou historii pořadu.

Například v archivu pořadu Na cestě (zde) tak můžete shlédnout celý dostupný archiv o více než 550 dílech. A to již vydá na pořádnou porci domácího cestování. O to zajímavější, když jsem na některých místech byl i osobně.


Zacílení na digitální produkty

Všechny probíhající události tak poukazují na digitální sféra našich životů je a zůstane obsáhlá i že do budoucna nejspíš ještě poroste.

V radosti z velkého počinu při digitalizace své besedy o pouti do Santiaga jsem tak začal přemýšlet o dalších digitálních produktech, které by mohly následovat a rozšířit tak sdílení poznatků a zkušeností prostřednictvím tohoto blogu.

Rozpracoval jsem proto několik zajímavých projektů, které by v budoucnu mohly obohatit obsah tohoto blogu. Doposud mám rozpracované rozšíření videobesedy o pouti do Santiaga ve formě nepublikovaných zážitků, které mám dokonce natočené a částečně sestřihané.

Myslím, že proto bylo dobré tento rozpracovaný počin dokončit.

Mám také připravené a odzkoušené školení, které by mohlo být dalším navazujícím digitálním produktem. Výzvou letošního roku a jedním z mých snů (jak jsem psal v minulém článku), které tak je pokračování v započatém díle a setrvání ve směru digitálních produktů.

Práce a odpovědnost

Od letoška mi do programu přibylo plnohodnotné zaměstnání (psal jsem zde), takže pokračování v započatých projektech bude skutečnou výzvou.

Myslím, že shrnutí z článku PF 2021(čtěte zde), ve kterém jsem zmínil tři nejdůležitější vlastnosti letošního roku jsou naprosto výstižné: Výdrž, synergie a síla. To jsou naprosto výstižné a charakteristické dovednosti pro tento rok. Možná by šlo doplnit ještě odhodlání. To jsou vlastnosti charakterizující už s předstihem nároky letošního roku.

Takže rovnýma nohama vzhůru dál do digitální doby (zde).

Nyní se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a nadále se můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: