Léčiva a ošetření jako doplněk k přežití civilizační krize

Lékárnička, sada první pomoci, stetoskop, medikamenty, léčiva,
Sada první pomoci - lékárnička. Zdroj: Unsplash

Důležitým prvkem přípravy na brzké změny jsou léčiva a ošetření. Domácí lékárnička plná základního vybavení určitě není na škodu v době záměrně narušovaných zásobovacích řetězců.

V dohledné době nás čeká velká celospolečenská proměna. Na pořadu agendy 2030 (psal jsem zde) je kromě jiného velká finanční krize (psal jsem zde). A kolečka tohoto soukolí jsou již v běhu.

Po 12 letech nulových úrokových sazeb, začaly centrální banky po celém západním světě zvyšovat úrokové sazby. A kdo za tuto dobu mohl, tak se již nejspíš zadlužil – od jednotlivců, přes firmy, přes vlády. A zadlužil se nejspíš víc, než je zdrávo.

Jednoduchým a mnohokrát opakovaným výstupem tohoto kroku je řízený celosvětový finanční kolaps. V určitém bodě přestane být nějaký významný dlužník schopný splácet své dluhy. Kvůli vysokým úrokům je pak nebude schopný ani refinancovat a jeho bankrot vyvolá řetězovou reakci.

To se ostatně již od konce minulého roku děje v Číně v oblasti realitních developerů, kteří pomalu padají jako hrušky (zde). Není však důležité, kdo, kde nebo kdy.

Tento systém stojící na velmi nestabilních nohách a jeho principy jsou stále stejné. A jejich důsledkem je finanční kolaps stále více provázaných ekonomik, které jsou stále více zadlužené. A to včetně České republiky, jejíž veřejný dluh, byť nominálně na nízké úrovni, se bez pochyb ukáže být více, než významným – blíže jsem to popsal v dřívějším článku (psal jsem zde).

Proto jsme se společně začali připravovat s předstihem a děláme si rezervy, zásoby a tzv. vatu, do které člověk může dopadnou až systém poletí ze skály dolů.

Už proto víme na co se připravujeme (psal jsem zde) a víme jak se v základu připravit v oblasti:

1) Voda a potraviny (psal jsem zde)

2) Energie (psal jsem zde)

3) peníze a finance (Psal jsem zde)

Nyní se podíváme na další důležité téma:


Léčiva a ošetření

Nedílnou součástí přípravy na horší časy je vybavená lékárnička. Mít doma do zásoby základní přípravky na ošetření od obvazů, přes dezinfekce či něco na tlumení bolesti po základní léčiva na běžné nemoci. Vitamíny, minerály a bylinkami také nelze nic pokazit.

Doktrínou fašistické agendy 2030 jsou narušené zásobovací řetězce a farmaceutické konglomeráty jsou součástí stejné agendy. Je proto vhodné myslet předem i na léčiva, která mohou z pultů snadno zmizet.

Proto se dnes podíváme alespoň na základní vybavení a přípravky, které bývají běžné v domácí lékárničce a je vhodné jejich zásobu aktualizovat, případně doplnit.

lékárnička, symbol lékárničky, první pomoc,
Lékárnička s označením bílého kříže na červeném pozadí. Symbol první pomoci doplněk pro léčiva a ošetření. Zdroj: Unsplash.

1) Obinadla, náplasti a další na vnější mechanická poškození

První, co člověka napadne při myšlence na lékárničku jsou: obvazy (zde), gázové kompresní polštářky (zde), náplasti (zde). Výhodou všech motoristů je, že základní věci nutné pro ošetření při mechanickém poškození těla jsou k dispozici v každé běžné autolékárničce (zde). Ostatní jako jsou náplasti a další vybavení, se dají snadno a levně doplnit.

2) Dezinfekce

Při běžných úrazech se v každém případě hodí základní dezinfekce jako jsou peroxid vodíku (zde), betadine (zde) a pro mimotělní použití jako dezinfekce například nástrojů atp. je také obyčejný líh.

3) Na běžné nemoci a nachlazení

I když se na to v posledních letech tak nějak zapomnělo, tak lidé bývají kromě kovidu náchylní i na běžné respirační nemoci. Nejčastěji kašel, rýma, nachlazení atp.

Proto se hodí mít na nachlazení a horečku k dispozici například obyčejný paralen (zde). Hodí se také běžně dostupné sirupy jako jitrocelový (zde) nebo oblíbený lék našich babiček cibulový sirup, který lze udělat doma. Od věci není také mít k dispozici bromhexin na vykašlávání a podobná léčiva.

4) Proti bolesti

Lze využít například přípravek ibuprofen (zde) nebo například citlivější formu bylinek.


5) Proti průjmu

Základní výbava každé domácí lékárničky stejně jako každého cestovatele je černé uhlí nebo také živočišné či aktivní uhlí (zde).

6) Na popáleniny

Základní vybavení na popáleniny ať už od slunce či z jiných zdrojů je Panthenol (zde).

7) Zásoba používaných medikamentů

Máte-li nějaké dlouhodobé potíže, je určitě vhodné mít zásobu běžných léků i na delší období.

8) Vitamíny a minerály

Vitamíny a minerály jsou také nezbytným doplňkem jakékoli lékárničky. Možná víc, než jakékoli jiné léky po, je lepší předcházet nemocem správnou životosprávou a dostatkem vitamínů, minerálů a stopových prvků (zde).

9) Bylinky

Stejně tak základní bylinky dokáží pro zdraví udělat víc, než jakýkoli farmaceutický preparát.

Od věci také nemusí být základní diagnostické nástroje jako teploměr (zde), měřič tlaku atp. Výše popsaný výčet z kategorie léčiva a ošetření je pouze základní a orientační seznam pro domácí lékárničku. Je samozřejmě vhodné se připravit podle vlastních potřeb. Důležité sdělení tohoto článku pak je vůbec vhodnost takové přípravy pro případ výpadku zásobování lékařskými prostředky jako celku.

Upozornění: Autor článku nemá jakékoli medicínské vzdělání a jakékoli přípravky a postupy zmíněné v tomto článku jsou určené pro čistě informativní účely. Autor si neklade za cíl nahradit lékařský názor a pouze upozorňuje na vhodnost předzásobení se nejběžnějšími, bez předpisu dostupnými léčivy.

— konec článku —

Dál se můžete podívat do e-shopu Motivář.cz a vybrat si z řady designových motivačních obrazů s citátem s podtitulem „denní dávka motivace a dobré nálady“. Případně se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) anebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu.

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: