1. Aktualizace Hi Dollars: Blockchainová banka nejen pro kryptoměny

Hi Dollars, blockchain, banka, bankovní služby, kryptoměna, kryptoměny, odměna, výhody, služby, Hi.com
Let's get Hi Together. Zdroj: Oficiální Twitter účet služby Hi.

Bankovnictví bez bankovní instituce, v mobilní aplikaci a s pouhým telefonním číslem. Hi Dollars spouští svou službu na Whatsappu, umožňuje ověření identity a rozšiřuje počty uživatelů.

Hi Dollars, blockchain, banka, bankovní služby, kryptoměna, kryptoměny, odměna, výhody, služby, Hi.com
Web aplikace Hi.com s kryptoměnou Hi Dollars.

Služba Hi Dollar má ambice stát se celosvětovou blockchainovou bankou. Mottem tohoto neziskového projektu: „Bankovnictví potřebujeme, banky nikoliv“. Projekt přitom vyniká jednoduchostí služeb i uživatelskou přívětivostí. Podrobnější informace o projektu najdete v recenzi ke službě Hi Dollars (čtěte více zde).

A protože věřím, že kryptoměny jsou budoucností peněz, do které se nyní mohou všichni zapojit s minimálním úsilím (psal jsem zde), je na místě se včas zajímat o zajímavé projekty jako je právě Hi Dollars.

Pro začátek tedy zopakuji, že asi nejpozoruhodnější součástí služby by mělo být bankovnictví prostřednictvím široce užívaných chatovacích aplikací jako jsou Messenger, Whatsapp či Telegram. Prostřednictvím těchto služeb bude časem možné posílat peníze na jednotlivé účty svázané s telefonním číslem.

Bankovnictví pro každého s mobilním telefonem

V podstatě kdokoli s mobilním telefonem, telefonním číslem a jednoduchou aplikací tím může prostřednictvím této služby posílat a přijímat peníze bez nutnosti vlastnit bankovní účet.

Takto jednoduchá služba proto může v konečném důsledku zpřístupnit bankovnictví prakticky komukoli na světě a zajistit přístup k finančním službám velkému počtu lidí po celém světě, kteří k běžnému bankovnictví prozatím neměli přístup.

A to už je skutečná inovace, která má potenciál zlepšit život mnoha lidem na zemi. Při rozjezdu této aplikace mají navíc všichni možnost vydělat si kryptoměnu tohoto projektu zvanou Hi Dollars s minimálním úsilím.

Jak jednoduše získávat Hi Dollary?

Pro „těžbu“ kryptoměny Hi Dollars se stačí zaregistrovat přes některého ze současných členů. Můžete využít referenční odkaz autora tohoto blogu buď s tímto odkazem (zde) nebo prostřednictvím referenčního jména „Jindricho“, které uvede na webu Hi.com.

Pak už jen stačí jednou denně odpovědět na jednoduchou otázku prostřednictvím chatovací aplikace (prozatím přes Telegram či Whatsapp). Každý den tak je možné obdržet Hi Dollarovou odměnu za tuto jednoduchou aktivitu.


Vývojové milníky v projektu Hi Dollars

První článek na téma projektu a kryptoměny Hi Dollars jsem psal 6. 6. 2021 (čtěte více zde). Od té doby došlo v projektu k několika významným vývojovým milníkům. S každým dalším překonaným milníkem přitom služba spouští nějakou novinku.

1) Překonání hranice 100 tisíc uživatelů dne 9. června 2021.

Hi Dollars, blockchain, banka, bankovní služby, kryptoměna, kryptoměny, odměna, výhody, služby, Hi.com
Mobilní aplikace služby Hi Dollars. Zdroj: Officiální Twitter účet služby Hi Dollars.

2) Současně s prvním milníkem projekt Hi.com spustil sice základní, ale novou mobilní webovou aplikaci. V aplikaci je prozatím možné ověřit identitu, zkontrolovat zůstatky či koupit Hi Dollary za jiné kryptoměny nebo stablecoiny.

3) Spuštění ověřování totožnosti pomocí tzv. KYC (know your customer), což je metoda ověření skutečných dokladů přímo z mobilního telefonu. To je další funkce nové webové aplikace.

4) Překonání hranice 250 tisíc uživatelů a posun směrem k avizovaným službám. Současně s tím došlo k poklesu odměn udělovaných za denní aktivitu. I tak ale mohou noví uživatelé stále získávat novou kryptoměnu, která v ceně roste a je jí omezená zásoba (psal jsem v minulém článku).

5) Současně s překonáním druhého milníku v počtu uživatelů došlo ke spuštění provozu na chatovací platformě Whatsapp.

Pozn.: Nejnovější aktualizaci z 13.2.2022 k projektu Hi Dollars si můžete přečíst (zde).

Služba pro miliardy lidí

Prostřednictvím Whatsappu v podstatě dochází k výraznému rozšíření možného portfolia uživatelů, jelikož Whatsapp má na svém telefonu po celém světě nainstalováno přes 2 miliardy lidí.

Prvních čtvrt milionu uživatelů mohlo používat službu pouze prostřednictvím chatovací aplikace Telegram, která není v Čechách prozatím příliš rozšířená. Noví uživatelé však již mohou získávat Hi Dollars prostřednictvím nám dobře známého WhatsAppu. Není tak třeba instalovat nové aplikace.

Je to další významný milník k rozšíření Hi Dollars mezi nové uživatele, kteří díky této inovaci mají ke službě snazší přístup. Zatím není jasné, jak přesně služba na Whatsappu funguje, jelikož kromě oznámení této funkce neproběhla žádná další instrukce, jak se ke službě připojit.

Na internetu jsem však již zaznamenal, že chatbot bude fungovat pod vlastním telefonním číslem. Lze však předpokládat, že podrobnosti budou známé v nejbližší době. Tento odstavec proto aktualizuji jakmile se objeví více informací.


Takže jak těžit Hi Dollary?

Zopakuji, že kryptoměnu Hi Dollars lze nyní těžit prostřednictvím odpovědí na jednoduché otázky v chatovací aplikaci Telegram (brzy i Whatsapp a další). 

Stačí si tak stáhnout aplikaci telegram a přihlásit se prostřednictvím tohoto odkazu (zde) ze stránky Hi.com k telegramové aplikaci. Je třeba mít doporučující osobu, kde můžete uvést například autora tohoto blogu s přezdívkou „Jindricho“. Přesnější návod najdete na konci článku minulého článku (čtěte více zde).

Nejnovější aktualizaci z 13.2.2022 k projektu Hi Dollars si můžete přečíst (zde).

Kromě Hi Dollars mají také velký potenciál zajímavé platformy komunitní kryptoměny Pi Network (psal jsem zde) a Bee Network (čtěte více zde).

Pro další informace ohledně kryptoměn se na autora blogu můžete obrátit formou konzultací (více zde) nebo se dál můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde). I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: