PF 2022: Bude to rok takový, jaký si ho uděláme

PF, pour féliciter, 2022, do nového roku
PF 2022

Zkušenost moudrého starce. Rizika, která je dobré mít na zřeteli. Jaké si to uděláme, takové to bude. Spolupráce, odhodlání a výdrž. PF 2022.

Vítejme v novém roce 2022. Nový rok rád uvedu krátkou konverzací se zkušeným starcem. Na pravidelných zdravotních procházkách v přírodě totiž potkávám sympatického staršího pána, který na svém elektrokole jezdí podél mého procházkového okruhu.

My jsme se ještě měli dobře…“

Podle svého vyprávění se narodil v roce 1936 a zažil válku i bídu. Tento pán mi tvrdil pozoruhodné: „to my jsme se měli ještě dobře. Dnešní mladí se tak dobře mít nebudou“. S přihlédnutím k okolnostem, které se u nás udály za posledních osmdesát pět let mě jeho tvrzení dosti překvapilo.

Může mít totiž pravdu.

Výzvy budoucnosti vzešlé z minulých chyb

Jako společnost jsme se mnohého ve vlastním strachu či alibismu nebo z lenosti vzdali. A teď se budeme muset potýkat s následky.

Čekají nás problémy se zbytečnými dluhy, které stále rostou, místo toho, abychom je umořovali. To je problém zejména ve státní sféře, protože když má problém stát, máme problém všichni. Bude to dost možná i problém mnohých osobních rozpočtů. Budeme se muset vypořádat s vykolejeným zdravotnictvím, školstvím i osobními hodnotami a prioritami mnoha jednotlivců, společnosti i státu.


Dost pravděpodobně nás čeká další nárůst inflace v důsledku tištění peněz právě pro krytí vysokých dluhů, kterými se překrývaly dluhy předchozí. To co jsme doposud znali jako pevné, se nejspíš ukáže býti přinejlepším na vodě. Dost možná nás v této kombinaci také čeká finanční krize (psal jsem zde). Jak ale říkal už Baťa: „krize ekonomická je jenom krizí morálních hodnot.“

Možná to nebude letos, ale součet mnoha špatných rozhodnutí se dříve či později projeví a všechno to čemu jsme se snažili dlouhá léta vyhnout (tedy zejména odpovědnosti za vlastní rozhodnutí) nás dožene.

Bude to takové, jaké si to uděláme

Každá mince má však dvě strany a hranu. Pánovi jsem odpověděl: „Budeme to tu mít přesně takové, jaké si to uděláme.“

Pokud tedy roky tvrdě pracujete, spoříte si a těšíte se na důchod a přitom sledujete jak Váš stát zvolení představitelé rozkrádají a používají Vaše vlastní peníze, aby si koupili Vaše hlasy, tak si asi dovede představit, co Vám na ten důchod zbude.

Pokud však s nelibostí sledujete tento trend, víte, že lepší než spoléhat na stát je jít svou vlastní cestou nejlépe jak jen to jde a přitom vysvětlovat těm, kteří chtějí poslouchat, že to lze dělat i lépe.

Krátká rekapitulace

Ať tak či tak, otáčet se budeme muset všichni dál, abychom neblahé činy z nedávné i dávnější minulosti napravili. Na tomto místě bych mohl vzít PFko z minulého roku a prostě ho jen zkopírovat (čtěte více zde). Vypovídalo by o situaci, ve které vstupujeme do nového roku 2022 úplně stejně dobře. Proto v krátkosti zopakuji to nejdůležitější:

„Tlak vytváří nejkrásnější diamanty. Příznivé změny projevují svůj účinek. Spolupráce přináší víc, než jen součet jednotlivých částí“, uvedl jsem Pfku pro minulý rok (zde).

Ano, tlaku jsme si minulý rok užili skutečně hodně. Mnozí mu podlehli. Mnozí vydrželi a stali se krásným diamantem.

Ano, příznivé změny z minulých let se postupně skutečně projevují u všech, kteří vydrželi. Kromě sebe znám mnoho příkladů, který se minulý tvrdý rok skutečně vyplatil. Byť na úkor vysokých osobních nákladů.

Ano, už víme, že spolupráce přináší víc než jen součet jednotlivých částí. A právě to se minulý rok také projevilo naplno. Vzniklo mnoho správných iniciativ, které se sjednotili a spojili za společným účelem a ač každý za sebe, přispívají všichni ke společnému cíli.

Spoluprací k dobrým výsledkům

spolupráce, ruce, spojení, chycení, koordinace, kooperace
Spolupráce. Zdroj: Unsplash

Asi největším přínosem minulého roku bylo, že situace vyhrocené ad absurdum (tedy do nesmyslnosti) donutily spoustu lidí jednat a zvolit si svou budoucnost, která není v souladu se směřováním současné společnosti.

Mnozí se přitom rozhodli založit či podpořit vhodné iniciativy, které otevřeně vystoupily a bojují proti totalitě, která se začala pomocí vládně-mediální propagandy, cenzury, autocenzury a dalších nebezpečných nástrojů rozmáhat v naší zemi.

Jsem proto velmi vděčný iniciativám, spolků, sdružením i jednotlivcům, kteří se odhodlali vystoupit proti těmto totalitním snahám úzké skupiny osob a bojují za nás všechny.

Nejviditelnějšími a nejdůležitějšími se z tohoto pohledu podle mého názoru stalo Zdravé fórum, které pomáhá věcně, odborně a právně narušovat vládně-mediálně-zdravotní monopol jediného názoru a nutí tak lidi k přemýšlení.

logo, iniciativa, hnutí, chcípl pes, otevřeme česko
Logo iniciativy Otevřeme Česko – Chcípl pes.

Další velmi povedené jsou iniciativy sdružené pod demonstracemi proti nátlakovým kovidovým nařízením, jejichž prapor nyní drží hlavně iniciativa Otevřeme Česko – Chcípl pes a zastřešuje tak společnou snahu více než tří desítek hnutí, kterým se podařilo zmobilizovat k pozitivním akcím na sta tisíce lidí, z nichž se pak desítky tisíc zúčastnili otevřených protestů.

Za tuto mobilizaci patří velký dík všem, kteří se jí zúčastnili, podporují ji a dokázali se zmobilizovat.


Vydržet a nepovolit

Kovidový fašismus (psal jsem zde) se šíří především vládně-mediálním monopolem jediného názoru se snahou vymýtit, eliminovat, cenzurovat, vynechat nebo ignorovat názory, které tento jediný názor narušují.

Úkolem nás všech do nového roku 2022 je tento jediný názor dál narušovat a vytrhnout tak další lidi z davové psychózy způsobené mentální deprivací a opakováním stále dokola „jediné správné pravdy“ podle základního hesla propagandy, které zní: „dostatečně často opakovaná lež se stává pravdou“. Jaká je však realita s kovidem a nebezpečnými mRNA injekcemi (čtěte zde)?

Tuto propagandu je potřeba nadále drolit.

Dále je nutné říct jasné NE:

1) porušování zákonů a ústavy této země v tuto chvíli zejména státním aparátem.

2) tunelování, rozkrádání a dalšímu zadlužování naší země.

3) rozdělování společnosti a segregaci zdravých lidí.

vtip, král, poradce, rozděl a panuj, vidle, pochodně.
Rozděl a panuj. Zdroj: Zdraveforum.cz

Je třeba si uvědomit, že v tomto marastu jsme všichni spolu. Ať věříte televizní propagandě a máte strach z nemocí nebo ne. Tuto rozjetou totalitní situaci musíme zastavit společně. Kladivo, které teď bije jedny, bude po jejich vytlučení bít všechny ostatní. Zdraví, stejně jako svobodu si nemůžete koupit, každý se o ně totiž musí zasadit sám.

Víc, než kdy jindy nyní platí, citát Benjamina Franklina, totiž „kdo vymění svobodu za bezpečí, nezaslouží si ani jedno z toho.“

Proto jednejte správně. Sledujte také web iniciativy Otevřeme Česko, která organizuje demonstrace po celé ČR ať můžete také Vy vyjádřit svůj názor (více zde).

Přání do nového roku 2022

Nezbývá než nám všem popřát do nového roku málo televizní propagandy do života, dostatek pohybu na čerstvém vzduchu i vnitřních prostorách bez zadušení dýchacích cest, klidnou mysl, pevné zdraví, pevně drženou osobní svobodu a pozitivní změny do života nám všem v tomto novém roce 2022.

Na co se v novém roce dál těšit?

  1. Kryptoměna Pi Network se právě v této době posouvá do ostré fáze provozu zvané Mainnet. Každý tak má nyní stále možnost si natěžit nějaký ten Pi coin bezplatně jednoduchou aktivitou na mobilním telefonu (čtěte více zde).
  2. Také projekt neziskové blockchainové banky Hi Dollar se posouvá vpřed správným směrem. I v tomto případě máte možnost si bezplatnou aktivitou na mobilním telefonu vydělat nějaký ten Hi dollar navíc a diverzifikovat své úspory (čtěte více zde).

— konec článku —

Dál se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu. I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: