Jak včas rozpoznat nákupní příležitost pro Bitcoin a další kryptoměny

graf, cena vývoj, kryptoměna, objem obchodů, tablet
Graf vývoje ceny na tabletu - kryptoměny. Zdroj Pexels.com

Cenový výkyv kryptoměn jako příležitost k levným nákupům a jak ji včas odhalit. Služba na hlídání signálů z trhu kryptoměn. Příklady zajímavých propadů a první zkušenost se službou.

Bitcoiin, Ethereum, Ether, zlato, mince, kryptoměna, kryptoměny, tokeny, coiny.
Kryptomince. Zdroj: Pexels.com

Již nyní víme, že kryptoměny jsou měnovým systémem budoucnosti a že jsou finanční hrou pro malé hráče jako jste vy i autor tohoto blogu (psal jsem zde). Víme kde nejlevněji nakupovat a jak převádět prostředky s minimální ztrátou až do kryptoměn (psal jsem zde). Víme také, jak kryptoměny vydělávat drobnou prací a zhodnocovat (psal jsem zde).

Víme i, že je dobré být u rozjezdu zajímavých projektů, což v oblasti kryptoměn znamená vydělat si kryptoměny zdarma v době, kdy ještě nemají stanovenou cenu a máme k tomu hned tři velmi perspektivní projekty (čtěte více zde). A když náhodou něco z toho nevíme, nebo nerozumíme, tak si necháme poradit třeba od autora blogu na osobní konzultaci (psal jsem zde).

Víme také, že celosvětové zadlužení obyvatel i států, které garantují státní měny je značné a neustále roste (psal jsem zde), což dále nahrává využití kryptoměn jako záložní finanční rezervy.

Kryptoměny tak představují alternativu ke stávajícím platebním systémům založeným na státních měnách. Jejich výhodou je, že jsou mladé a často nezatížené minulostí sahající i stovky let do minulosti jako v případě některých významných státních měn.

S tímto mládím také souvisí divokost a zejména prudké cenové výkyvy. Tyto výkyvy lze pak vnímat negativně jako nepřítele stability nebo jako příležitost, která čeká až ji využijeme.


Cenové výkyvy jako příležitost

Právě cenové výkyvy mohou totiž být pro mnohé malé hráče výjimečnou příležitostí k nákupu kryptoměn.

Je velmi nákladné vstupovat na trh, který právě prochází velkým růstem. Každý nákup totiž vychází draho a při prudkém růstu stále dráže. S vyšší nákupní cenou roste také potenciál ztráty. Nejlépe se pak nakupuje, když jdou ceny dolů.

A to je právě případ současného trhu s kryptoměnymi. Ohledně velké nákupní příležitosti, která tento propad provázela jsem psal již dříve (čtěte více zde). Nyní v době psaní tohoto článku zůstává cena kryptoměn prozatím stále nízko. Nebude tomu tak ale navěky.

Příklady cenového propadu

Kryptoměna Bitcoin je například od svého vrcholu v dubnu letošního roku na úrovni kolem 65 tisíc amerických dolarů níže o bezmála 55 %. K tomuto poklesu došlo jen během velmi krátké doby několika týdnů. A spolu s Bitcoinem jdou i další kryptoměny. A to jak dolů, tak nahoru.

Zatímco před dvěma měsíci se ceny mých zájmových kryptoměn pohybovaly téměř každý den na nových maximech, nyní jsou oproti těmto částkám na polovině a mnohdy i níže.

Zajímavé a perspektivní projekty, které jsem si vybral, jsou přitom stále stejně zajímavé a perspektivní. Díky cenovému poklesu jsou pro mě však cenově výrazně lákavější a dostupnější.

A to je příležitost, které je dobré využít.

Jak poznat čas k nákupu?

Peníze představují čas, kteřý strávíme s jejih vyděláváním.
Peníze jsou čas nebo čas jsou peníze

Obecně lze říct, že nic jako nejlepší čas neexistuje. Jsou jen dobré nákupní časy a horší nákupní časy. Nejlepší je nakupovat průběžně při každém významnějším cenovém propadu, jako třeba při tom, který jsem popsal v dříve citovaném článku (zde).

Pro odhalení co možná nejspávnějšího času pro nákupu jsou v podstatě dvě základní možnosti:

1) buď sledovat v pravidelných intervalech, jak se vyvíjí cena dané kryptoměny.

2) nebo si nastavit upozornění, která do Vás drknou, když se něco děje.

Do nedávna jsem tyto nákupní signály nechával spíše náhodě a čas od času jsem se podíval, jak se ceny vyvíjejí. I tak je to časově velmi náročné a tak jsem hledal nějaký nástroj, který mi s tímto hlídáním cenových výkyvů pomůže.


Služba na hlídání signálů z trhu kryptoměn

cryptocurrencyalerting.com, oznámení, zprávy, služba, notifikace, výkyv, cena, změna, kryptoměna, kryptoměny, trh, propad, růst, nákup, prodej, krypto
Cryptocurrencyalerting.com – logo. Zdroj: Webová stránka aplikace.

Narazil jsem při tom na službu Cryptocurrencyalerting.com, což je vcelku jednoduchý nástroj na hlídání signálů z kryptoměnového trhu. V aplikaci si lze nastavit celou škálu signálů a znamení, která chcete od služby obdržet ve chvíli, kdy dojde k nějaké události.

Je zde možné si nastavit tři signály zdarma, což je dost na to, aby si člověk službu vyzkoušel a zároveň obdržel základní přehled o stavu kryptoměnového trhu nebo vytížení sítě.

Za drobný příspěvek v hodnotě 4 USD, tedy aktuálně nějakých 85 korun měsíčně, se tento počet signálů významně rozšíří a pravděpodobně uspokojí většinu běžných hobby obchodníků s kryptoměnymi.

Co všechno lze hlídat?

Přestože pro mě osobně je prozatím nejzajímavějším prvkem služby právě oznámení o změnách cen kryptoměn, tak služba Cryptocurrencyalerting.com poskytuje i mnohé další zajímavé informace.

cryptocurrencyalerting.com, oznámení, zprávy, služba, notifikace, výkyv, cena, změna, kryptoměna, kryptoměny, trh, propad, růst, nákup, prodej, krypto
Nastavení oznámení od služby cryptocurrencyalerts.com

Jsou jimi například následující oznámení:

O zavedení nových kryptoměn na burzy.

O vytížení blochchainové sítě.

O změnách ceny za převod jednotek v síti Bitcoin a Ethereum.

O významu jednotlivých krytoměn vůči celému trhu

O nejvýznamnějších cenových pohybech kryptoměn na celém trhu.

A jako bonus nabízí služba základní přehledové vzdělávání v oblasti jednotlivých kryptoměn, blockchainů a pojmů.

První zkušenost s Cryptocurrencyalerting.com

První signál, který jsem si nastavil bylo emailové upozornění na desetiprocentní propad ceny Bitcoinu. Je však možné si signály přizpůsobit na konkrétní kryptoměnu i konkrétní ceny i způsob upozornění.

Prudší pokles Bitcoinu však beru jako dobrý signál pro sledování případné nákupní příležitosti. S cenou Bitcoinu obvykle roste nebo klesá celý trh kryptoměn a tak považuji za dobré jej sledovat.

Hned následující den jsem obdržel následující upozornění na významně klesající cenu Bitcoinu. A tak jsem neváhal a využil tuto příležitost k přikoupení kryptoměn, které mě zajímají.

cryptocurrencyalerting.com, oznámení, zprávy, služba, notifikace, výkyv, cena, změna, kryptoměna, kryptoměny, trh, propad, růst, nákup, prodej, krypto
Emailové oznámení od cryptocurrency alerting

Takže mou první zkušenost se službou Cryptocurrencyalerting.com lze označit za dobrou. Předpokládám, že si časem pořídím i placenou verzi, která je schopná mi odhalit i další příležitosti na konkrétních kryptoměnách.

Pro další informace ohledně kryptoměn se na autora blogu můžete obrátit formou konzultací (více zde) nebo se dál můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde). I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: