Být změnou k lepšímu

listy, barva, změna, změna k lepšímu,
Podzimní listy značí změnu. Mohou být změnou k lepšímu. Zdroj Unslash

Všichni si můžeme vybrat, zda chceme být změnou k lepšímu. Problémy, které se dotknou masové společnosti, aby se probudila. Kam směřuje současný vývoj. Co lze snadno dělat ke zlepšení světa kolem nás.

Mám rád svojí zemi. I díky mnohým zahraničním cestám se mi podařilo uvědomit si mnoho z výhod, které naše země poskytuje svým obyvatelům oproti jiným zemím.

Psal jsem v článku 11 důvodů proč je Česko skvělé místo k životu (zde) a Skvělé Česko podruhé: dalších 11 důvodů proč tu žít (zde).

V posledních letech se však mnoho z našich vymožeností a výhod otřáslo v základech a spíš se postupně vytrácí spolu s neschopnými politiky, kteří zastupují zájmy všech jiných, kromě těch, kteří je živí a o které se mají starat.

Čím více lidí se problémy dotknou, tím víc se jich probudí a začne jednat

Situace popsaná výše ale nevadí. Do čím větších problémů takoví politici strhnou většinovou společnost, která je podporovala (alespoň ze začátku), tím více lidí si uvědomí, o co všechno mohou přijít. Respektive o co postupně přicházejí a co jim utíká mezi prsty. Takže je tento vývoj ve své podstatě asi správný. Byť ho osobně nejen nepotřebuji, ani nepodporuji.

A až se tyto „ztráty“ základních životních jistot (psal jsem např. zde) a vymožeností dotknou dostatečně dostatečného množství lidí nejspíš i prostřednictvím připravované ekonomické a dluhové krize (psal jsem zde) a oni si tuto nastalou situaci snad uvědomí, teprve pak může přijít pořádná změna k lepšímu. A i mnozí lidé z masové společnosti budou moci být změnou k lepšímu.


Být jako skála ve větru

Do té doby je však potřeba, aby se všichni ostatní, kteří s pochybnými pro-západními politikami nesouhlasí (byť nesouhlasí ani s pro-východními a chtěli by pro změnu pro-českou politiku), drželi jako skála ve vichřici a byť všechno kolem nás začne postupně létat, padat a ničit se, my musíme stát tím pevněji, než jindy a dělat hráz proti větru, který symbolizuje kolabující západní civilizaci. Alespoň sami pro sebe.

Uvidíme, kam až to naši milí spolu-Čechové nechají dojít, než se postaví na odpor nepřítelské síle, která se zpočátku zdála nevýznamná ba směšná. Přirovnání pochází z knihy českého vizionáře Karla Čapka – Válka s mloky (zde).

Psal jsem již dříve (zde) o jednom popisu knihy, který praví:

AUTOR VE SVÉM SLAVNÉM ROMÁNU POPISUJE NEZADRŽITELNOU INVAZI NEPŘÁTELSKÉ SÍLY, KTERÁ BYLA ZPOČÁTKU BEZVÝZNAMNÁ, BA SMĚŠNÁ. ZÁROVEŇ VŠAK UPOZORŇUJE NA SKUTEČNOST, ŽE DEMOKRATICKÉ SÍLY JI VE SVÉM DŮSLEDKU PODPOROVALI A TÍM PÁDEM SE SPOLUPODÍLELI NA SVÉM ZNIČENÍ.“

Kam směřuje současný vývoj

Mnozí už si nyní umíme představit, kam tento současný vývoj směřuje…

přikázaný směr, změna směru, směr k lepšímu
Přikázaný směr. Šipka ukazující směr, který má být změnou k lepšímu. Zdroj: Unsplash

Bankrotující západní státy v čele s pověstnou chcípající kobylou představovanou americkou ekonomikou (psal jsem zde), která se snaží do posledního dechu přiživit na jiných státech, ze kterých si udělala kolonii (psal jsem zde) a na kterých se přiživuje, a které svou servilností oddalují její neodvratný kolaps. Neodvratný proto, že v Americe je příliš malá vůle postavit se proti tomuto bankrotu a začít jednat správně a šetřit.

Celé toto divadlo je pak řízené konspirační skupinkou tahající za nitky (psal jsem zde – monopol), cíleně vyvolávající zadlužení, inflaci a deflaci, snažící se uzurpovat si moc nad jinými.

Dělají to prostřednictvím pochybných mezinárodních institucí a „mezinádorních“ smluv (ano, je to sice překlep, ale v tomto pojetí se mi líbil), zavazující skrze dosazené nebo neschopné politiky celé národy k naprostým zhovadilostem a odevzdání vlastní suverenity.

Ať už prostřednictvím ohromných dluhů, pandemických smluv WHO nebo pomocí zkorumpované Evropské unie (o tom, jak vystoupit z EU jsem psal – zde), která má tu drzost suverénním státům diktovat a nařizovat a dávat sankce a pokuty těm, kteří jednají proti vůli jejich páníčků a zastupují vlastní zemi (například lze uvést maďarského Orbána).

Celé toto divadlo spěje k tomu k jednomu ze dvou konců. Buď globalistické totalitní nadvládě nebo k tomu, že si skuteční lidé vezmou svou skutečnou moc zpět (Psal jsem více v agenda 2030).

Každý z nás se můžeme rozhodnout, kterou z těchto realit bude podporovat. Nečinnost však podporuje globální totalitu a úpadek.

Akce směřující k větší svobodě, lokalizaci, podpoře drobného podnikání a nezávislosti finanční, potravinové, energetické a jiné, k podpoře a jednotě původních evropských národů, míru a bezpečí a suverénních států a podporuje každého jednotlivce samostatně vede k převzetí své moci nad sebou zpět. To je správná cesta do budoucnosti.

Každý si musí svou cestu vybrat sám, aby mohl být změnou k lepšímu

Vybrat si svojí cestu do budoucnosti však musí každý sám. Žádná skupina, žádná společná odpovědnost, žádná kolektivní vina. Každý si vybírá a jedná sám za sebe.

Nikdo se již nemůže schovávat za to, že mu někdo něco nařídil, dělali to tak všichni nebo se ospravedlňovat tím, že to je prostě věc doby nebo že to říkali v televizi či dělali politici. I ty někdo volí a legitimizuje tak jejich jednání. I na tu prolhanou televizi někdo kouká a přijímá jejich informace, tedy legitimizuje jejich jednání (více v článku – Propaganda, jak se vytváří souhlas davu).

Každý nese svůj díl, se kterým se musí vypořádat a kterým pomůže nebo uškodí. Co bylo bylo a nejde to změnit. Co ale můžeme ovlivnit je to co budeme dělat dál. A dál bychom měli dělat lepší kroky, než v minulosti. To je součást zlepšování. Sebe sama. Svého okolí i celého světa.


Co může každý z nás udělat, aniž by musel vyvinou snahu navíc

Ruka s konvičkou zalévá květináč s rostlinou.
Zaléváním k růstu

Podporovat ve světě to dobré kolem nás není pro mnohé možná asi překvapivě ani nijak složité.

Stačí pro začátek chodit do místních obchodů (psal jsem – lokální ekonomika). Podporovat místní obyvatele, místní podniky, používat hotovost a minimalizovat platby kartami mezinárodních vydavatelů u malých českých podniků.

Nepoužívat dluhy u zahraničních bank, ale půjčovat si u českých bank a institucí, které pomohou udržet peníze u nás, místo toho, aby je vyváděly ve formě dividend mimo naší zemi (psal jsem zde) a oddalovaly tím konec předlužených a bankrotujících západních států.

Přestat volit zastaralé politické strany, které již tolikrát selhali a dovedli naší zemi do problémů tam, kde nyní jsme. Už nyní existují vhodné alternativy například Strana PRO (zde), jejíž členové od začátku podvodné kovidové plándémie bojovali za práva lidí.

Podporovat správně jednající organizace a spojenectví, které jednoznačné svými činy zastupují zájmy lidí. Lze jmenovat nadační fond Pravda o vodě (více zde), Zdravé fórum (více zde), ProLibertate (více zde), sdružení SMÍŠ (zde) nebo nezávislé sdělovací prostředky Krajské listy (zde), Parlamentní listy (zde) a další.

Podporovat nové způsoby řízení států například prostřednictvím referend a přímé demokracie, i to již nyní lze realizovat (psal jsem zde).

Podporovat nezávislost České republiky na mezinárodních institucích ať už Evropské unie (psal jsem zde) či jiných pochybných organizacích a zavazujících smlouvách, které umožňují nikým neřízeným odstátněným entitám rozhodovat za nás.

Uvědomit si své předchozí chybné jednání a změnit ho

Pochopitelně toto pro mnohé znamená připustit, že se doposud mýlili. To je podle mého názoru zásadně největší problém drtivé většiny lidí.

Přesvědčení o vlastní neomylnosti a snaha omlouvat a ospravedlňovat své předchozí selhání například při podpoře kovidové totality, špatných voleb do parlamentu, podpoře bojům a Ukrajině a jiných pochybných akcí. Akcí, ke kterým se mnozí naši spoluobčané nechali strhnout prostřednictvím masových médií k davovému šílenství.

Vždycky se ale dá přiznat chyba a zjednat náprava. Ani to není potřeba činit veřejně ani pro jiné lidi, stačí si říct vnitřně a pro sebe, „dobře, prostě to moje předchozí chování bylo špatně, ale teď už to zkusím dělat lépe.“

A začít.

Každý může být změnou k lepšímu

Každý tak drobnými činy pomůže směřování pozornosti k podpoře toho dobrého a zlepšovat prostředí kolem sebe.

Každý z Vás se může stát změnou k lepšímu, která pomůže převážit jazýčky vah tím správným směrem. Stačí konat to málo, co člověk sám ovlivní, abychom jako celek dokázali realizovat velké změny k lepšímu.

Tak to zkusme.

Pro začátek se můžete podívat na 10 inspirativních filmů, které člověk vrátí víru v život a vlastní sny (psal jsem zde).

— konec článku —

Dál se můžete podívat do e-shopu Motivář.cz a vybrat si z řady designových motivačních obrazů s citátem s podtitulem „denní dávka motivace a dobré nálady“. Případně se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) anebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu. A nebo si pořídit hezkou voskovou svíčku z rodinné manufaktury (zde).

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: